2. kolo
20.08.2011 16:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Swansea ve své domácí premiéře remizovalo s Wiganem

Liberty Stadium poprvé v historii hostilo utkání Premier League. A premiéra to byla obstojná. První neanglický klub, který se kdy v anglické nejvyšší soutěži objevil, bez branek remizoval s Wiganem, který vedl právě bývalý manažer Swans - Roberto Martinez.

Domácí začali utkání velice aktivně. Neuplynulo snad ani ještě 90 sekund a Swans se již dostali do nebezpečného zakončení. Po nájezdu několika domácích borců nedokázala obrana hostů adekvátně zareagovat a odražený balon propadl až k Dannymu Grahamovi. Útočník velšského týmu ale dokázal míč pouze postrčit k připravenému Alimu Al Habsimu.

I o sedm minut později měli míč a další příležitost na svých kopačkách aktivní hráči Swansea, konkrétně to byl znovu Graham, který se dokázal uvolnit od strážce Antolina Alcaraze. Ani tentokrát ale nemířil dostatečně přesně a jeho pokus znovu skončil v náruči Al Habsiho. A brankář Wiganu měl v úvodních minutách opravdu napilno. I napotřetí ale na aktivního, ale nepříliš efektivního Grahama stačil. Tentokrát se forvard ve službách Swansea dostal do zakončení hlavou poté, co mu přesně nacentroval z pravé strany Kemy Augustien.

Hosté se snažili svého soupeře překvapit rychlým přechodem do útoku a následnými protiútoky. Jeden takový předvedl unikající Franco di Santo, jenž se rychle prohnal kolem stopera Caulkera. Když to již vypadalo, že se argentinský mladík požene sám na brankáře Vorma, zasáhl skvělým skluzem na kraji pokutového území druhý stoper Williams.

Byli to ale domácí, kteří určovali tempo utkání - a ze záchranné brzdy Williamse se Swans ještě podařilo rozjet velice zajímavou akci. Ke ztracenému míči se dostal Scott Sinclair, paradoxně bývalý spoluhráč Di Santa z londýnské Chelsea, jenž vyslal na levém křídle Routlege. Ten se pokoušel najít svou přihrávkou vzad nebezpečně postaveného Grahama. K tomu ale nakonec míč nedošel, po teči jednoho z obránců skončil v zámezí.

Ve 37. minutě museli wiganští vystřídat, zraněného Antolina Alcaraze nahradil Ronnie Stam. Domácí si poté vytvořili poměrně velký tlak, z kterého ale nedokázali vyprodukovat jedinou vážnější příležitost. Naopak - k zakončení se dostali hosté. Gomezovu střelu ale ke kraji prvního poločasu dokázal nadvakrát zlikvidovat Vorm.

I ve druhém dějství byli domácí jasně lepším týmem. Zhruba po deseti minutách hry se před velikou příležitostí ke vstřelení branky objevil znovu Graham. To když se Dyerův centr odrazil od bránícího Boyce a přihlížejícího Sinclaira, míč propadl až ke Grahamovi, který ale v klíčový okamžik ztratil rovnováhu a zakročit ještě stihl záložník Watson.

Další nebezpečnou ranou vystrašil brankáře Al Habsiho unikající Routlege. Lepší chvilky si pak vybralo hostující mužstvo. Aktivní Victor Moses se prořítil okolo Angela Rangela, Vorm v domácí brance si ale s jeho pokusem poradil. O to více muselo domácím příznivcům zatrnout při úniku Franca Di Santa, bývalý hráč Chelsea již svým pohotovým lobem překonal brankáře Vorma a mířil do branky, nakonec se ale od tyčky odrazil pryč.

Najednou byl Wigan na koni. Moses bez větších problémů přeběhl střed hřiště a rozhodl se zakončit ze solidní vzdálenosti, jeho rána ale po pár minutách znovu rozezvučela brankovou konstrukci. Akce ale pokračovala, k míči se dostal před stoperem Williamsem španělský záložník Gomez - obránce domácích se vše rozhodl vyřešit faulem: pokutový kop. K penaltě se postavil Ben Watson, skvěle ale zakročil brankář Vorm, který vystihl směr a jeho střelu zlikvidoval.

K zakončení se poté dostal domácí Dobbie, který vystřídal v průběhu druhé půle Routlege. Jeho ránu ale dokázal Al Habsi vyrazit, dorážka Sinclaira hlavou pak mířila mimo. Dobbie se pak dostal ještě k jedné střele, Al Habsi byl ale stále nepřekonatelný a nepřekonaný. Na druhé straně zahrával nebezepčný rohový kop Watson, míč pouze tečoval Rodallega a jeho pokus nakonec skončil těsně vedle Vormovy svatyně.

Autor: Anna-Marie Kroupová / swanseacity.net

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Wigan hraje první tři zápasy s nováčky a tak by se dalo očekávat,že získá devět bodů,ale zatím to nepotvrdil.Domácí remíza proti Norwichi zrovna nepotěší a teď je čeká Swansea,která zejména v 1.poločase v Manchestrem C. překvapila nebojácnou hrou.V tomto zápase tipuji další remízu Wiganu,ale s tím rozdíle,že za ní budou rádi.

Reagovat
smazaný uživatel

Devět bodů rozhodně od Wiganu nešlo čekat. Nováčci hrají zvlášť na začátku ligy v euforii, a tak je to proti nim hodně těžký i pro silnější týmy, než jsou Latics.

Reagovat
smazaný uživatel

Swansea City 3 - 1 Wigan Athletic-Sinclar,Allen,Lita,-Di santo

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1. Doma bude Swansea silnější, navíc proti přímým konkurentům v boji o udržení musí bodovat na 100%.

Reagovat
smazaný uživatel

Swansea budou kontrolovat hru a prosadí se jen jednou 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

swansea s přehledem vyhraje.....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele