31. kolo
21.03.2010 14:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Nervy tekly proudem, nakonec se radoval Manchester

Arsenal se na čele příliš neohřál. Po ostře sledovaném souboji dvou odvěkých rivalů se totiž raduje Manchester United, který dokázal odpovědět i na brzký Torresův zásah. Tradiční North West Derby jinak splnilo očekávání spíše jen z části. Opravdu za to stál tak akorát samotný úvod, pak se hlavně taktizovalo.

Na tohle derby se dlouho čekalo. Nejen v řadách fanoušků. I oba soupeři se na sebe navzájem moc těšili, což šlo lehce odečíst z prvních okamžiků. Vrhli se na sebe s nevídanou vervou a divákům servírovali jeden úchvatný fotbalový moment za druhým.

Prvně to byla situace z páté minuty, kdy na půlce ztratil balon Carrick a rozehrál tak půvabnou symfonii liverpoolských. Gerrard nejprve pěkným prostrčením uvolnil Kuyta, toho nedohrál Evra, takže Nizozemec mohl klidně odcentrovat a našel skandálně nestráženého Torrese, který hladce zavěsil.

Druhý vzrušující okamžik přišel s jedenáctou minutou. Tehdy se Valencia dravě vrhl vstříc šestnáctce soupeře, Mascherano náhled ucítil urgentní potřebu potřást mu rukou a jak se po něm sápal, vynutil si tak akorát křídelníkův pád. Ačkoliv ho těsně před vápnem patrně pustil, vzhledem k místu protivníkova sesunutí se nakonec pískala penalta. K její exekuci se postavil hvězdný Rooney, a třebaže vypálil prudce k levé tyči, Reina ho vychytal. Pihovatý útočník pak mohl leda děkovat příznivému odrazu, který mu umožnil z dorážky přeci jen vyrovnat.

Postupem času se průběh zápasu alespoň trošku uklidnil, o zajímavé chvíle však přesto nebyla nouze. Například ve 23. minutě krásně odcentroval Valencia a být Park větší, nejspíš by zvládl zacílit přesně. Takhle jen v záklonu minul. A podobně si počínal i ke konci poločasu, tentokrát po centru Evry. Za aktivnější Manchester pak ještě těsně před přestávkou promluvil Rooney, který z nadějného přímého kopu vytěžil jen rutinní zákrok Reiny. Jinak ale byla druhá půlka úvodní části o poznání slabší a divácky méně atraktivní než ta první. Bojovalo se hlavně ve středu pole, mezi oběma šestnáctkami. Každý metr byl pro hráče takřka posvátný. Ale práce s míčem poněkud pokulhávala.

A na tom se nic moc nezměnilo ani s příchodem druhé pětačtyřicetiminutovky. Dlouho se čekalo na pořádný vzruch, až vypršela i druhá třetina zápasu a přišel pořádný šok. Wayne Rooney na poslední chvíli stihl přenést míč na pravou stranu k Fletcherovi, pro jehož nádherný kroucený centr za obranu si doskočil Park a do třetice se už hlavou nemýlil. To byla rána pod pás, ze které se Liverpool vzpamatovával hodně těžko. Jeho vrcholem bylo přebrání taktovky, diktování tempa a s tím spojená územní převaha. Mít navrch v počtu střel ovšem bylo pro Reds i nadále utopií. Zatímco Rooney si sám pro sebe připravil slušnou palebnou pozici a střílel těsně vedle, Torres se na druhé straně v největší šanci zásadně ustřelil. Liverpool se tak čtvrtému místu ani trochu nepřiblížil.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (30)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1 ale bude to tezke

Reagovat
Honda

2:3 (Rooney,Nani)__(Toores,Kuyt,Agger)

Reagovat
Mircu5

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 (Carragher)

Reagovat
Devil

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2-0

Reagovat
smazaný uživatel

dva goly da rooney

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 Rooney 2 góly a pak už hurá za rekordním čtvrtým titulem v řadě!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Stránky již navštěvuje spousta kvalitních sázkařů a my jim umožňujeme předvést své sázkařské umění. Ti nejlepší jsou (krom výher z tipů na stránkách) ještě samozřejmě navíc finančně odměňováni. Méně zdařilí sázkaři si mohou vsadit všechny tipy na stránkách. Veškeré tipy jsou zdarma.

Aktuální soutěže: Top tipy, Top analýzy, Top yield, Tipovací soutěž a Top borec

1. místo 200 eur

2. místo 150 eur

3. místo 100 eur

4. místo 70 eur

5. místo 40 eur

Proč své tipy postovat (vkládat) někam, kde vám za to nikdo nic nedá? U nás máte šanci být velkoryse odměněni. Vstupte s námi do světa pravidelných výher ještě dnes a přesvědčte se sami.

ZZISK-TIP.CZ

Jen jedno Z!!!

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 tak to nějak bude

Reagovat
smazaný uživatel

UNITED,UNITED,UNITED 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

online přenos tohoto zápasu na www.fotbaloveligy.estranky.cz

Reagovat
Lorcan

zatím tady nikdo netipuje remízu, tak jí zkusím 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

doufám 2:0 tipuju 1:1 bohužel

Reagovat
Tomtaf

0:8

Reagovat
vanGomm

HX.

Reagovat
Devil

Skoro..

Reagovat
vanGomm

Je to přesně HX (handicap) je totiž výhra o gól (1:0,2:1,3:2 atd.)Docela se divím,že to neznáš.

Reagovat
vanGomm

A navíc se tam na toto vypisují celkem pěkné kurzy.Konkrétně na Manch.Unt-Liverpool bylo vypsáno na HX tedy výhru Manch.Unt. o gól 3,30.Při dnešní vyrovnanosti skoro ideální možnost.

Reagovat
smazaný uživatel

Když jsme se u Vás před rokem viděli naposledy, pták Liver dojal scums v celé své nehynoucí slávě, a Divadlo Snů plakalo dojetím..

Reagovat
smazaný uživatel

ses borec

Reagovat
smazaný uživatel

dik

Reagovat
smazaný uživatel

Verim Liverpoolu 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

scums nesmi vyhrat, 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2-3, Fernando 2

Reagovat
supervizor

Ten Mascherano musí mít v hlavě nasrané

Reagovat
smazaný uživatel

Rozhodčího by měli za ten zápas zavřít.

Reagovat
smazaný uživatel

bude takhle pokracovqat a titul je nas MANCHESTER UNITED

Reagovat
smazaný uživatel

SUPER!!!! Tři body zůstávají na OT a jsme opět blíže titulu!! Ať žije Manchester United

Reagovat
smazaný uživatel

Titul ma Arsenal

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele