14. kolo
28.11.2009 16:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Blackburn se s Potters rozešel smírně

Na Ewood Parku se diváci sice žádné branky nedočkali, nicméně pořád se bylo na co koukat. Teorii o předpokládaném nezáživném utkání vyvrací třeba tyčka nastřelená domácím N‘Zonzim.

Drtivý vstup do zápasu zaznamenal Blackburn, když do úvodní desetiminutovky vtěsnal hned tři slušné šance. Tu první obstaral chytrým lobem Andrews, jenže proti Di Santovi bleskurychle vystartoval Sorensen a znemožnil mu gólovou koncovku. Neuběhlo ani 60 sekund a dánský brankář se musel činit podruhé, když se vrhal po Emertonově solidní střele z hranice šestnáctky. Z podobné pozice pak do třetice vypálil i Dunn, který tentokráte minul. Po této divoké pasáži se hra trošku uklidnila a své těžiště přesunula do klidného středu pole. Také další vzruch v ochozech měli posléze na svědomí domácí, ovšem Di Santo po rohu nehlavičkoval dvakrát přesně. Stoke se konečně probral až těsně před uplynutím první třetiny utkání, Lawrence však zkoušel štěstí pouze z uctivé vzdálenosti. Tentýž hráč si pak ve 39. minutě narazil s Fullerem a na Robinsonovi si vynutil o něco těžší zákrok.

Také druhé dějství se neslo ve znamení spíše polovičních, nebo ne úplně stoprocentních šancí. Nicméně také ono začalo velmi svěže. Diouf z hranice velkého vápna netrefil, přičemž Wilkinson na opačném konci hřiště roztřásl jen boční síť. Přeci jen více vzrušující byly dvě slepené šance Rovers z rozmezí 54. a 55. minuty. Tehdy se Sorensen vytáhl nejprve proti pohotovému voleji Nelsena, aby z následného rohu N’Zonzi zacílil pouze do tyče. Také Potters se záhy přihlásili o slovo, na vynikající práci Fullera nicméně navázal Whitehead jen nedobrým zakončením.

Ani jeden z týmů dnes neměl ve svých řadách žádného přesného střelce. Emertonova dalekonosná pumelice jen ofoukla tyčku protivníkovy svatyně, Beattie zblízka trestuhodně minul a do Etheringtonovi střely pro změnu sáhl Chimbonda, aby ji bezpečně ztečoval do oblak. Oba brankáři tak směrovali za svými čistými konty, Sorensen se ho však nakonec nemusel vůbec dočkat. V poslední minutě to totiž ještě zkoušel Samba, jenže po Pedersenově rohu z těsně blízkosti nezacílil přesně.

Autor: Tomáš Daníček / eurosport.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
vanGomm

X

Reagovat
smazaný uživatel

jasná 1.... tip: 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele