16. kolo
07.12.2008 16:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

West Bromwich Albion - Portsmouth FC 1:1

Již podeváté v řadě nedokázal West Bromwich zvítězit. Proti Portsmouthu se sice dokázal dostat do vedení, ovšem nakonec si oba celky rozdělily pouze po bodu.

I přesto, že se West Bromwichi v posledních zápasech vůbec nedařilo, opět sáhl kouč Mowbray k defenzivnějšímu rozestavení 4-5-1, což znamenalo pro českého útočníka Romana Bednáře jen místo na lavičce náhradníků. Domácí fotbalisté byli v první půli aktivnější než soupeř, ale už v úvodu darovali Portsmouthu skutečně skvělou pozici pro přímý kop. Střelu Kranjčara ze 17 metrů ale dokázal naštěstí pro brankáře Carsona odvrátit obránce Olsson.

Domácí fotbalisté dali o sobě vědět až ve 14. minutě, kdy se dostal k centru Brunt a našel hlavu útočníka Millera, jenže ten nedokázal ideálně zakončit. Přesnost pro změnu scházela přesně o deset minut později Morrisonovi, který po pěkné akci poslal míč jen těsně vedle Jamesovy brány. Zanedlouho pálil mimo území tři tyčí opět Miller. West Bromwich se ale první půli dočkal. Po standardní situaci se prosadil samotný kapitán Jonathan Greening.

Portsmouth začal po přestávce poměrně dobře a už v úvodních minutách pořádně vyděsil obranu Baggies. V hlavní roli se ocitli Crouch a Defoe, jenže míč do sítě poslat nedokázali, a proto patřilo vedení stále West Bromwichi. Krátce na to mohl navíc přidat i druhý gól. Střelu aktivního útočníka Millera ale dokázal vyrazit gólman James. Hra se následně odehrávala především ve středu hřiště a ani jeden celek se do útočení několik minut nehnal.

Po necelé hodině hry Pompeys z ničeho nic vyrovnali. Z hranice pokutového území napřáhl ke střele dlouhán Peter Crouch a trefil roh Carsonovy brány. Jako první mohl vrátit vedení na stranu domácích Miller, ale David James jej fantasticky vychytal. Kouč Mowbray dnes potřeboval nutně tři body, a proto se rozhodl v 69. minutě poslat na hřiště druhého útočníka, jímž se stal Roman Bednář. Jenže ani ten Baggies moc nepomohl. Ani jeden celek se už prosadit nedokázal a zápas tak vítěze nepoznal

Autor: Tomáš Honajzer / eurosport.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
Devil

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

jasná 2

Reagovat
smazaný uživatel

2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele