8. kolo
18.10.2008 13:45 CET
0 : 5
(0:1)

Reportáž

Middlesbrough FC - Chelsea FC 0:5

Middlesbrough v osmém kole pocítilo sílu londýnské Chelsea a ze zápasu si odnáší pět branek! Přitom Blues nebyli ve zdaleka kompletní sestavě, když jim chybělo hned několik hráčů základní sestavy. Obrana Boro společně s celým ovšem předvedla tragický výkon a pro Chelsea nebylo složité skórovat.

Úvodní čtvrthodinka příliš šancí nepřinesla, z obou stran se hrálo opatrně a především domácí hráči na vlastní polovině precizně bránili. Nakonec ovšem udeřil jako blesk z čistého nebe Salomon Kalou. Vše začalo kolmou přihrávkou na Bridge, jenž zleva z první odcentroval, míč se dostal k Bellettimu a jeho zablokovaná střela se nakonec dostala až ke Kalouovi, který zblízka hravě překonal brankáře Turnbulla.

Hra se poté několik minut přelévala ze strany na stranu, ale především kombinace hráčů Boro postrádala přesnost, a tudíž neměl zaskakující gólman Chelsea příliš práce. Ve 23. minutě tedy opět udeřila Chelsea, ale Lampard pohrdl Kalouovou přihrávkou a z malého vápna branku ve skluzu netrefil.

Po půlhodině hry vybojovalo Middlesbrough rohový kop, ale Downing míč vůbec netrefil a do brejku šla Chelsea. Bridge s Anelkou připravili míč pro Maloudu, který z hranice pokutového území branku minul a nevyužil další dobrou příležitost Blues.

Chelsea hrála skutečně ve velké pohodě a hráče Boro k ničemu nepouštěla. Domácí si spíše ani nebyli schopni vytvořit nějakou kloudnou šanci. V útoku tak byli především fotbalisté v modrém, jejich povedeným a pohledným kombinacím ale chybělo přesnější zakončení. Chelsea se v závěrečných minutách prvního dějství rozstřílela, ale ani jeden pokus neprošel až k brankáři Turnbullovi. Míč vždy zastavila domácí obrana. V jediné minutě nastavení se již nic neudálo a do kabin se odcházelo za stavu 0:1 z pohledu domácích.

Úvod druhého poločasu přinesl několik standardních situací Boro, ale ani jedna nebyla využita, čehož se snažila využít Chelsea a do rychlého brejku se hrnul Malouda s Anelkou, ale Malouda nakonec zvolil samostatné zakončení a neuspěl. Zmatky v obraně Middlesbrough ovšem pokračovaly a Chelsea se stále dostávala do šancí. Útočné snažení nakonec zúročil po sedmi minutách druhého poločasu Juliano Belletti, jenž vskutku parádní ranou vymetl z uctivé vzdálenosti pravý horní roh Turnbullovi branky.

Chelsea ale dvě branky nestačily a především domácí obrana dovolovala hráčům v modrém nerušeně útočit a další úder přišel jen pár desítek sekund po výstavní brance Bellettiho. Brazilský záložník se tentokrát ocitl v role nahrávače a přesným centrem našel v šestnáctce Maloudu, jenž přesně sklepl na Kaloua a reprezentant Pobřeží slonoviny se s pomocí teče domácího obránce radoval z druhé branky.

V 63. minutě předvedli Blues další fotbalovou lahůdku. Celou kombinaci načal Anelka, míč převzal Salomon Kalou a z vnitřku pokutového území posadil nadýchaným centrem míč na hlavičku Franka Lamparda, jenž v akrobatické pozici zvýšil již na 4:0! Kanonáda Chelsea ale neskončila ani po čtyřech brankách a v 68. minutě přišla další branka. Brankář Turnbull nedokázal udržet Anelkovu střelu a míč se odrazil od tyče k Maloudovi, jenž zakončoval do odkryté branky. Za další minutu byli Blues opět blízko brance a po další chybě v domácí rozehrávce ji nakonec dali, ale Anelka stál v ofsajdu a branka nebyla uznána. Domácí mizérie již přestala bavit i několik desítek fanoušků Boro, kteří již po sedmdesáti minutách opouštěli Riverside Stadium.

Závěrečných dvacet minut se neslo v duchu stálého útočení Chelsea, ale již ne tak intenzivního, a proto branka už k vidění v Middlesbrough nebyla. I tak ale domácí fotbalisté inkasovali pět branek a ze zápasu odchází s ostudou.

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Chelsea zatím valí ale na boro to bude mýt težke očekávám remízu 1:1 gol da alves

Reagovat
smazaný uživatel

chelsea vyhraje 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

chelsea prohraje 1:0

goly: vlastni petr čech

Reagovat
smazaný uživatel

1-3

Reagovat
smazaný uživatel

chelsea vyhraje 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 pro chelsea gol dá kalou

Reagovat
Devil

Doufam v prekvapeni.

tip.-0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea 2-0 Lampard penalta, Drogba

Reagovat
Maverick 65

Hoši moc ste to netrefili CFC navždy! Nejlepší tým na světě!

Reagovat
smazaný uživatel

lol

Reagovat
smazaný uživatel

gol snad dal lampard a ne terry

Reagovat
smazaný uživatel

zápas na jednu branku

Reagovat
smazaný uživatel

Rammstein93 má pravdu celý sem to viděl a na jednu bránu

Reagovat
smazaný uživatel

jo fakt

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele