12. kolo
09.11.2008 14:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Blackburn Rovers - Chelsea FC 0:2

Chelsea se chtěla po dnešním zápase opět vrátit na první místo. K tomu musela zvítězit na půdě Blackburnu, což pro ní neznamenalo zase takový problém. Po dvou gólech Anelky se mohla radovat z dalších třech bodů.

Trochu překvapivě je prozatím londýnský velkoklub lepší venku než doma, což toužil potvrdit i tentokrát. Už v úvodní dvacetiminutovce měl několik zajímavých příležitostí, jak překonat domácí jedničku Paula Robinsona. Ten Rovers zachránil například v 5. minutě, kdy se ocitl tváří tvář Nicolasi Anelkovi a skluzem dokázal jeho šanci zneškodnit.

Uběhlo pár minut a tito dva hráči se opět předvedli v hlavní roli. Vítězem se stal zase Robinson, který pro změnu musel likvidovat nepříjemnou hlavičku. V 13. minutě zase hlavičkoval kapitán John Terry a jeho pokus proletěl jen těsně nad břevnem. Přesnost scházela následně také Florentu Maloudovi.

Blackburn na sebe poprvé vážně upozornil až v 22. minutě, kdy musel zasahovat Čech proti nebezpečnému pokusu Villanuevy. V první půli toho už ale domácí fotbalisté moc nepředvedli. Naopak Robinson musel vytáhnout další dobrý zákrok proti střele Anelky a následně také Lamparda. V 39. minutě už ale svůj tým od inkasovaného gólu neubránil. Úspěšným střelcem se i se štěstím stal současný nejlepší kanonýr celé soutěže Nicolas Anelka.

Domácí manažer Ince pochopil, že pokud bude chtít bodovat, musí začít hrát útočněji, a tak se rozhodl pro druhý poločas poslat na hřiště druhého útočníka, kterým se stal Matt Derbyshire. Ten doplnil na hrotu Jasona Robertse. Na začátku druhého poločasu konečně přestalo hustě pršet, což hráčům mělo pomoct ke kombinačnímu fotbalu.

Jednu z mála příležitostí, jak vyrovnat, měl Blackburn v 54. minutě. Pedersen našel Robertse, ten se dostal až ke střele, ale Petr Čech jej vychytal a zachránil Chelsea. Tato nevyužitá šance musela Wanderers hodně mrzet v 68. minutě, když podruhé v zápase zakončoval přesně Nicolas Anelka a v podstatě tak rozhodl o vítězi.

Mokoena se sice snažil ještě alespoň o vstřelení kontaktního gólu, jenže jeho střela letěla vedle. V závěru zápasu to ale byla opět Chelsea, která byla úspěšnému zásahu blíže. Ani jednu ze svých posledních šancí ale využít nedokázala. Již druhého hattricku v sezóně se málem dočkal kanonýr Anelka, ovšem gólman Robinson opět zakročil.

Autor: Tomáš Honajzer / eurosport.com

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Blackburn sou nejlepsi chlapcům z Chelsei bude delat problem nastoupit na hriste!!! kazdej ma nekdy strach!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

ty si joker

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!Chelsea FC!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Ty si dobrý pako!

Reagovat
smazaný uživatel

peoc pako fandim CFC....

Reagovat
Hiko

jo, teď jsi to vysvětlil

Reagovat
smazaný uživatel

Jasná dvojka pre Chelsea - 0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea vyhraje 2:0 snad bysme mohli už zkusit hru na dva útočníky.

Reagovat
smazaný uživatel

Treba na 11 utocníku stejně Chelsea prohraje

Reagovat
smazaný uživatel

Buď tak hodnej a radši se nevyjadřuj ani tady ani jinde.

Reagovat
smazaný uživatel

jn to je dement kterej fanti looserpoolu.. vite..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

chelsea vyhraje,pokud to čech zase nepo....

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

deco da

Reagovat
smazaný uživatel

hustej gol anelka ale to je spis vodni polo v 1.poločase...

Reagovat
smazaný uživatel

ti si riadni koko.chelsea da blackburn ako nic

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele