30. kolo
15.03.2008 16:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Portsmouth i s Barošem přemohl Aston Villu

Důležitý souboj o pohárové příčky mezi Aston Villou a Portsmouthem rozhodně nezklamal. Obě mužstva se rvala o každičký metr a souboj, který měl spád, nakonec skončil výhrou domácích Pompeys 2:0.

Přestože do utkání vstoupila aktivněji hostující Aston Villa, jež určitě nepřijela na Fratton Park jenom bránit, a zvláště pak Maloney pěkně zatápěl soupeřovým obráncům, byl to Portsmouth, kdo poprvé výrazněji zahrozil a hned šel touto příležitostí do vedení. To znamenala Defoem výtečně vyřešená situace po překrásném dlouhém pasu od Johnsona, když chybné vyběhnutí Carsona potrestal anglický útočník pohotovým lobem.

Villans tato skutečnost však příliš nezastrašila a v 17. minutě centr Younga ze standardní situace z velké dálky sice minul jak Carew, tak pak Mellberg, ale James přesto musel stěží míč vyrazit na roh. Z následného protiútoku o sobě dal vědět i český legionář v Premier League Milan Baroš, jeho spíše propagační střelu ovšem Carson bez problému zastavil. Následovala spíše oddechová pasáž plná nepřesností. Až na konci 34. minuty ustál Carew až nemožné, aby se prodral ke střele ze slibné pozice, jenže míč z jeho kopačky si to namířil pánu bohu do oken.

Tím však první poločas ani zdaleka ještě nekončil. V minutě 39. přišla totiž velice smolná situace pro Aston Villu znamenající další gól v její síti. Opět stála na zrodu celé akce kolmice na Defoea, ten se k míči sice neprodral, ale následný odkop Carsona ve skluzu byl tak nešťastný, že trefil přibíhajícího Reo-Cockera, od nějž se míč odrazil do odkryté klece jeho mužstva. Ashley Young se ještě pokusil v nastavení první půle korigovat stav utkání, když po akci Barryho střílel ze středu hřiště velmi nebezpečně, James však konečky prstů vytěsnil jeho pokus mimo branku.

Druhé dějství odstartovala zajímavá možnost Kranjčara z 55. minuty, kdy na rohu velkého vápna zasekl míč, dal si ho na slabší levačku a málem přízemní střelou rozvlnil síť soupeřovy branky. Aston Villa odpověděla po chvíli Knightovou nepřesnou hlavičkou po rohu Barryho a později ještě Carew uvnitř pokutového území soupeře vypracoval dobrou střeleckou pozici pro střdajícího Harewooda, jenž však pálil vedle. V 70. minutě opět zahrozili domácí a to prostřednictvím Muntariho, který zdálky napřáhl, ale přestože Carsona nezanedbatelně vylekal, branky nedocílil. O tři minuty později zase Harewood dostal po závaru před soupeřovou šestnáctkou míč doslova za obranu, doslova proto, že jeho gól nebyl uznán pro ofsajd.

V hledišti utkání přihlížel i reprezentační kouč Albionu Fabio Capello a mohl být spokojen zejména s výkonem svého svěřence Davida Jamese. Ten svůj spolehlivý výkon podtrhl čtvrthodinu před koncem, když se vytáhl proti perfektní střele Younga z přímého kopu. Až neskutečně s přihlédnutím k tomu, že dráhu letu balonu zpočátku přes zeď ani nemohl vidět, zasáhl u levé tyče. Závěr utkání ještě poznamenala dvě zbytečná vyloučení. Nejprve šel předčasně do sprch domácí Muntari, o osm minut později ho následoval i hostující Mellberg. Oba dva byli vyloučeni po druhé žluté kartě.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Těžko něco předvídat, rozhodně to přeji hostům. Tip 1:2.

Reagovat
Devil

Boj o poharovou Evropu muze dopadnout tak ci tak . tip.-1:2

Reagovat
smazaný uživatel

sázka do loterie,něco mi říká,že to bude jednička

Reagovat
smazaný uživatel

Tip - 1

Reagovat
smazaný uživatel

jasná remíza

Reagovat
smazaný uživatel

při pohladu na prchajícího Baroše, přičemž výraz starej jelen než mladej srnec je výstižnější, pak si říkám, jestli se na tu hrůzu dívá i Brückner, aby viděl, co si chce vzít za eso v rukávu na mistrovství.......děs a hrůza, nestíhá, pořádně nenahraje, fauluje, prostě šupák obr kalibru ........

Reagovat
smazaný uživatel

Portsmouth vyhrál zaslouženě, předvedl dobrý výkon podpořený skvělým D. Jamesem v brance. Aston Villa může bohužel žehrat na své chyby, jinak by šance byla. Právě největší rozdíl byl v brankářích. Nedá se nic dělat.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele