33. kolo
12.05.2024 21:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Angelo Fulgini (© AFP)

Lens pod tlakem věhlasných konkurentů neudrželo těsný náskok na trávníku Rennes

Lens remizoval ve 33. kole Ligue 1 s Rennes 1:1. Hosté mířili za ziskem tří bodů, jelikož se chvíli po přestávce prosadil Angelo Fulgini. Racing Club ale neodolal závěrečnému tlaku červenočerných, za něž v 82. minutě skóroval Ibrahim Salah. Lens tak tak bude muset v závěrečném kole čelit náporu dotírajících věhlasných klubů Lyonu a Marseille, které si taktéž brousí zuby na místenku v první šestce.

Lens nemělo ani dvě kola před koncem ligového ročníku zajištěnou kvalifikaci do pohárové Evropy, a to i přesto, že v minulém kole porazilo Lorient 2:0. Loňskému vicemistrovi totiž na záda dýchal rozjetý Lyon, a tak Racing Club potřeboval nutně zvítězit na hřišti Rennes. Domácí na svého soupeře příliš dobré vzpomínky neměli, neboť jej dokázali porazit naposledy v roce 2015. Nehýřili navíc ani ideální formou, když z předchozích sedmi soutěžních klání vyhráli jen dvakrát.

Aktivní úvod domácích mohl gólem ozdobit Benjamin Bourigeaud, dobře vypracovanou střeleckou pozici však nezužitkoval. To samé platilo v 10. minutě pro Baptisteho Santamariu, jehož hlavička z rohu těsně minula pravou tyč. Další šance již byla v režii Racing Clubu. David Pereira da Costa se dostal na hranici vápna, jenže svůj pokus o obstřel nedokázal zakroutit mimo dosah gólmana.

Úvodní branku utkání měl poté ve 36. minutě znovu na noze Santamaria, spoluhráčem sklepnutý míč ale zpoza pokutového území odsoudil k letu na tribunu. Gól do kabiny pak nedovolil hbitým zákrokem Brice Samba, impozantní průnik Désiréeho Douého tedy zůstal nevyužit.

Důvod započít pyroshow dal fanouškům v sektoru hostů Fulgini, jenž nekompromisně uklidil pod břevno odražený míč z nadějného centru Przemyslawa Frankovského. Po hodině hry dostal od spoluhráče zlatou příležitost na vyrovnání Doué, tváří v tvář Sambovi však nedokázal vymyslet úspěšné zakončení.

Brankář Lens úspěšně zakročil i v 76. minutě, kdy nabídkou k zakončení od kolegy v červeno-černé nepohrdl Bertug Yildirim. Sambovi bylo do tance i při další gólovce tureckého mladíka, po vytěsnění jeho hlavičky ovšem přišlo gólové završení akce z kopačky Salaha.

Poslední kolo odehrají obě mužstva 19. května. Les Rennais se utkají s Reims, Racing Club změří síly s Montpellierem.

Autor: Livesport.cz / Šimon Votava

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele