34. kolo
19.05.2024 21:00 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Senny Mayulu (© AFP)

Méty neměly v souboji se šampionem nárok, za Pařížany válelo duo z Valencie

PSG uspělo ve 34. kole Ligue 1 na stadionu Mét, kde vyhrálo 2:0. Pařížané rozhodli o vítězství už v úvodních 12 minutách, kdy se nejprve prosadil Carlos Soler, jemuž asistoval autor druhého gólu Kang-In Lee. Odchovanci Valencie tak prodloužili tříbodovou sérii mistra ligy proti Les Grenats na 15 soutěžních utkání. Domácí dostanou díky lepším vzájemným zápasům s Lorientem alespoň šanci porvat se o setrvání mezi elitou v baráži s vítězem play off druhé nejvyšší soutěže, v němž je favorizováno St. Étienne.

Méty měly navzdory třem porážkám v řadě stále alespoň teoretickou šanci vyhnout se barážovým bojům o uhájení prvoligové příslušnosti. K tomu, aby se jim to povedlo, však potřebovaly malý zázrak, jelikož podmínkou bylo zdolání staronového mistra PSG a také výrazný debakl Le Havru v souběžně hraném duelu s Marseille.

K velkému rozdílu ve skóre nicméně nakročili v negativním slova smyslu domácí, kteří inkasovali už v sedmé minutě, kdy se centr z kopačky Solera k údivu fanoušků snesl až do šibenice. Alexandre Oukidja za chvíli lovil balon ze sítě podruhé, jelikož svižnou kombinaci hostů přesně zakončil na hraně ofsajdu stojící Lee. Pařížané hráli i bez Kyliana Mbappého naprosto bez nervů, což málem přetavili v další góly Marco Asensio či Danilo Pereira. Pokus španělského útočníka ovšem mířil těsně mimo a rána portugalského stopera se odrazila od břevna.

Domácí se rázem museli přeorientovat na to, aby z ligy nespadli přímo, jelikož v souběžně hraném utkání se dařilo dotírajícímu Lorientu. První větší šanci Les Grenats si připsal Danley Jean Jacques, který v pádu zamířil kousek vedle vzdálenější tyče. Zatímco Lorient na dálku mocně dotahoval rozdíl ve skóre, Métám se v zakončení nedařilo, neboť ve velké šanci selhal proti Keyloru Navasovi tahoun domácích Georges Mikautadze. Náhodný zásah nezaznamenal ani Lamine Camara, jenž nacentroval balon do břevna.

Méty se tak k heroickému výsledku nevybičovaly a čeká je baráž proti druholigovému soupeři. Pařížané sezonu zakončí v sobotu 25. května ve finále francouzského poháru.

Autor: Livesport.cz / Tomáš Buda

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele