34. kolo
19.05.2024 21:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Keito Nakamura v utkání proti Rennes (© AFP)

Gól v závěru Rennes nestačil a po 11 letech se umístilo ve spodní polovině tabulky

Hráči Rennes prohráli ve 34. kole Ligue 1 na půdě Remeše 1:2. Mírnou herní převahu sice měli hosté, nicméně největší příležitost spálil krátce před přestávkou středopolař domácích Marshall Munetsi. Červenobílí se ale ujali vedení hned po pauze, když ve 49. minutě proměnil nařízenou penaltu Yunis Abdelhamid, rozhodující zásah přidal v závěru Sergio Akieme. Týmy si tak prohodily své pozice v tabulce, což pro Bretaňany znamenalo 10. příčku a také první umístění mimo horní polovinu tabulky od sezony 2012/2013.

Hráči Remeše odchod trenéra Willa Stilla nakopl, což vedlo ke dvěma povedeným výkonům se silnými soupeři. Nejprve Les Rouge et Blanc uhráli bod na hřišti Brestu, na což navázali domácím vítězstvím nad Marseille. Tentokrát na jejich plac přicestovalo Rennes, které se především kvůli mizerné druhé polovině sezony propadlo do středu tabulky. Souboj v Remeši tak měl alespoň malé koření, neboť se mezi oběma týmy napřímo bojovalo o deváté místo.

První šanci zápasu si vypracovali hosté, když se na hranici malého vápna dostal po sérii odrazů k míči Enzo Le Fée, přízemní pokus 24letého rodáka z Lorientu však o centimetry minul vzdálenější tyč. Jinak se ale v tradičním místě korunovace francouzských králů nehrál nikterak pohledný fotbal. Více ze hry měli po celou první půli hosté, avšak v domácí bráně převáděl jistý výkon Yehvann Diouf. Ten se nejvíc zapotil ve 40. minutě, kdy likvidoval ránu Martina Terriera. Největší šance poločasu přišla v jeho závěru, kdy domácí Munetsi zazdil stoprocentní příležitost.

Ihned po návratu ze šaten nastal ve vápně Rennes další zajímavý okamžik, po němž nařídil sudí penaltu. K té se postavil zkušený stoper Abdelhamid a ranou pod břevno otevřel skóre. Krátce nato mohl srovnat hostující Terrier, jenž se dostal do palebné pozice uvnitř vápna. Defenzivní řady Remeše však byly u obávaného útočníka včas, díky čemuž se jim podařilo zblokovat pokus vysoko nad břevno. Pojistku pro tým z Remeše přidal v 80. minutě exkluzivní ranou z voleje Akieme. Na zisku tří bodů nic nezměnilo ani závěrečné snížení Fabiana Riedera.

Remeš tak zakončila ligový ročník domácím vítězství, díky čemuž se posunulo na devátou příčku.

Autor: Livesport.cz / Filip Adamec

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele