34. kolo
19.05.2024 21:00 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Oslavy hráčů OGC Nice (© AFP)

Květnová domácí zaváhání vyšla Lille draho. O hlavní fázi Ligy mistrů zabojuje v předkole

Lille remizovalo v závěrečném duelu letošní sezony Ligue 1 na domácí půdě s Nice 2:2, a kvůli úspěchu Brestu tak přišlo o přímou místenku v následujícím ročníku Ligy mistrů. Dogy sice rychle prohrávaly, po změně stran se jim ovšem podařilo vývoj utkání zvrátit. Ani vedoucí branka Benjamina Andrého ale nakonec druhé po sobě jdoucí ztrátě před vlastním publikem nezabránila, neboť v nastaveném čase srovnal Jordan Lotomba. Hostům o chvíli později navíc nebyla kvůli ofsajdu uznána vítězná branka.

Nice vstupovalo do utkání s klidnou hlavou, jelikož mělo i přes prohru s mistrovským PSG z minulého kola zajištěnou účast v Evropské lize. Naopak Dogy stále bojovaly o udržení třetí příčky zaručující milionářskou soutěž, kterou v tabulce držely před Brestem jen díky lepšímu skóre. Za úspěchem táhl domácí celek zejména druhý nejlepší střelec soutěže Jonathan David, jenž naposledy dvěma přesnými zásahy během tří minut skolil Nantes.

Od začátku utkání byli aktivnější Les Aiglons a v 10. minutě přišla zasloužená branka. Jérémie Boga se hezky uvolnil na levém křídle, vnikl do pokutového území a naservíroval míč Gaëtanovi Labordemu, kterému už jen stačilo trefit prázdnou branku. Hráči Lille se postupně dostávali do zápasu, jejich akce ovšem končily nepřesnou finální fází. A když už se Dogy protlačily ke koncovce, ohrozily spíše fanoušky za brankou než gólmana Marcina Bulku.

Do druhého dějství vstoupili domácí fotbalisté mnohem aktivněji, rostly však pouze procenta držení míče. Výbuch radosti přišel v 55. minutě, kdy využil Hákon Arnar Haraldsson zmatků v obraně Nice a svým druhým gólem v sezoně vrátil svému mužstvu naději.

Snový obrat dokonali svěřenci Paula Fonsecy zásluhou Andrého, který si našel centr z rohového kopu a razantní hlavičkou přiblížil základní skupinu Ligy mistrů. Tuto představu však nakonec zhatil Lotomba, který se v nastaveném čase zjevil úplně sám v malém vápně a hlavičkou se trefil mezi nohy Vita Mannoneho.

Lille tak v posledním kole pouze remizovalo a o Ligu mistrů si bude muset zahrát v kvalifikaci. Nice zakončilo ročník na pátém místě zaručujícím účast v Evropské lize.

Autor: Livesport.cz / Bogdan Bocek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele