28. kolo
06.04.2024 17:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Oslavující Emmanuel Sabbi (© AFP)

Prvoligový návrat Le Havru do Lens po 22 letech skončil ziskem bodu

Fotbalisté Lens sice ve 28. kole Ligue 1 přerušili sérii dvou porážek, na svém hřišti však jen remizovali s Le Havrem 1:1. O úvodní trefu se postaral polský záložník Przemyslaw Frankowski, který nalomil nováčka dalekonosnou ranou. Nejstarší francouzský klub, jenž byl založen už před 152 lety, ovšem na Stade Bollaert-Delelis, kde se v rámci nejvyšší soutěže představil poprvé od roku 2002, dokázal srovnat, když zužitkoval nabídnutou penaltu Emmanuel Sabbi.

Plán Racing Clubu na opětovnou účast v základní fázi Ligy mistrů dostal v posledních dvou kolech značné trhliny. Prohry se dvěma přímými konkurenty v boji o nejlepší čtyřku totiž zvýšily ztrátu Lens právě na čtvrté Dogy už na šest bodů. Domácí se chtěli pokusit o přiblížení se vytouženým příčkám proti nováčkovi, který před tímto kolem jen o bod unikal sestupovým vodám.

V první nadějné příležitosti zápasu se po sedmi minutách ocitl Elye Wahi, jenž se díky dobré průnikové přihrávce objevil za zády hostujících stoperů. S míčem se ovšem dostal do úhlu, a tak jeho střelu na bližší tyč Arthur Desmas bez větších problémů vytěsnil. Krátce nato se francouzský útočník prezentoval akrobatickým zakončením, kterým z bezprostřední blízkosti orazítkoval horní tyč. Velkou šanci si do statistik připsal i nováček soutěže, když nebezpečnou ránu Dalera Kuzyaeva musel nohou vyrazit Brice Samba. Po půlhodině hry se do míče ze střední vzdálenosti opřel marocký záložník Oussama Targhalline, prudkému pokusu však dal obrácenou faleš a ten se mezi tři tyče nevešel.

Racing Club poprvé dopravil míč do sítě v 53. minutě, kdy dorážku uklidil k pravé tyči Florian Sotoca. Radost hráčů v žluto-červených dresech však brzy vystřídalo zklamání, neboť branka byla po konzultaci s videorozhodčím pro ofsajd odvolána. Regulérní trefu si připsal až o pět minut později Frankowski, který Desmase překvapil dalekonosným pokusem. Vedení vydrželo Lens až do 78. minuty, kdy Ruben Aguilar v šestnáctce fauloval Sabbiho. Sám faulovaný si postavil míč na značku pokutového kopu a následně ranou k levé tyči přisoudil nováčkovi alespoň bod.

Loňský vicemistr tedy roli favorita nezvládl a potřetí za sebou ztratil. Jeho další metou k pokoření budou 12. dubna Méty, Le Havre o dva dny později změří síly s Nantes.

Autor: Livesport.cz / Šimon Juračka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele