29. kolo
24.04.2024 21:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Pierre-Emerick Aubameyang (© AFP)

Marseille to po vyloučení objevu z Kamerunu nezabalila, Nice dosáhlo jen na bod

Marseille remizovala ve 29. kole Ligue 1 na vlastním stadionu s Nice 2:2. Domácí celek čekal na vítězství ve francouzské nejvyšší soutěži od 10. března a příliš mu v cestě za úspěchem nepomohl červenou kartou ani hrdina minulých zápasů Faris Moumbagna. Jeho trefy přitom nedávno pomohly Les Olympiens k postupu do semifinále Evropské ligy či k dělbě bodů v Toulouse. Smírem nakonec skončil i střet s jižanským rivalem, jelikož na 26. zásah Pierre-Emericka Aubameyanga v ročníku odpověděl hostující Melvin Bard.

Hráči Marseille neprožívali v lize dobré období, když nedokázali zvítězit již ve čtyřech zápasech v řadě a propadli se až na devátou příčku. Náladu si však částečně spravili úspěchem v Evropské lize, v níž dokázali postoupit do semifinále. Nice bylo naopak stále v reálném boji o Ligu mistrů, když na čtvrté Lille ztrácelo jen pět bodů.

Orli začali na Stade Vélodrome skvěle. Ve 13. minutě se po přímočaré akci dostal se štěstím k zakončení Terem Moffi, který ranou po zemi poslal hostující celek do vedení. Olympionici našli odpověď chvíli po půlhodině hry, kdy se za vápnem opřel do míče Jonathan Clauss a nechytatelnou střelu z halfvoleje k pravé tyči překonal Marcina Bulku.

Přestože po vyrovnávací trefě působili domácí lepším dojmem, náskok si mohli vzít zpět ještě před pauzou hosté. Zakončení Morgana Sansona zevnitř šestnáctky však Pau López zlikvidoval. Následně Marseille výrazně zkomplikoval zbytek duelu Moumbagna, jenž po nic neřešícím faulu na útočné polovině viděl druhou žlutou kartu a byl vyloučen.

Početní nevýhoda nicméně Les Olympiens nebránila v podnikání ofenzivních výpadů. Po jednom takovém ve vlastním vápně fauloval Mohamed-Ali Cho a hlavní sudí s pomocí technologie VAR nařídil penaltu. K té se postavil Aubameyang a ranou k levé tyči otočil skóre. Následná převaha ve statistice držení míče k šancím Les Aigles nevedla, a tak v 72. minutě zkusil štěstí zpoza vápna Bard, jehož střela skončila přesně u pravé tyče.

Domácí navzdory dlouhému oslabení mohli přece jen slavit tři body, to by však museli Iliman Ndiaye a Aubameyang mířit přesněji. První jmenovaný totiž ve stoprocentní šanci nechal vyniknout Bulku a gabonský forvard orazítkoval v nastavení břevno.

Marseille tak ligové nezdary neprolomila a získala jen bod. Další zápas odehrají oba celky 28. dubna. Les Olympiens změří síly s Lens, Nice vyzve Štrasburk.

Autor: Livesport.cz / Martin Záboj

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele