33. kolo
12.05.2024 21:00 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Pierre-Emerick Aubameyang (© AFP)

Střelecké představení Aubameyanga přiblížilo Lorient sestupu do druhé ligy

Marseille zvítězila ve 33. kole Ligue 1 před vlastními fanoušky nad Lorientem 3:1 a udržela si naději pro kvalifikaci do evropských pohárů. K triumfu domácích přispěl dvěma brankami Pierre-Emerick Aubameyang, čímž potvrdil dobrou formu, jelikož si za posledních pět ligových zápasů udržel průměr jednoho gólu na utkání. Vítězný zásah si nicméně připsal kapitán Olympioniků Samuel Gigot, jenž odsoudil Les Merlus k sedmé porážce za sebou. O setrvání Lorientu v nejvyšší francouzské soutěži rozhodne poslední kolo.

Hráči Marseille měli od ligových povinností v minulém týdnu volno, aby se mohli soustředit na semifinálovou bitvu v Evropské lize. Tu ovšem nezvládli, když v odvetném střetnutí padli na hřišti Atalanty 0:3. Ani v Ligue 1 neměli vůbec dobré výchozí postavení, neboť na poslední pohárovou příčku ztráceli pět bodů. O poznání hůře na tom ovšem byl jejich soupeř z Lorientu, který se nacházel po šesti porážkách v řadě na předposlední příčce jen krok od sestupu.

Domácí se hnali za vedoucí brankou od úvodního hvizdu. Jako první mohl poslat Olympique do vedení Aubameyang, jenže svoji ránu z přímého kopu poslal nad horní tyč branky Les Merlus. Lorient se osmělil až ve 27. minutě, kdy si na načechraný centr naskočil Panos Katseris. Rodák z Atén však hlavičkoval výše, než by si on i jeho spoluhráči přáli.

Ještě před pauzou se ale skóre nakonec několikrát přepisovalo. Nejprve se ve vzdušném souboji na hranici malého vápna nejlépe zorientoval Aubameyang a poslal domácí do vedení. Tento gól domácí namlsal a ve 41. minutě prokázal na brankové čáře důraz kapitán Gigot, který se ve skrumáži zachoval jako zkušený mazák a navýšil náskok Marseille. Ten se však brzy ztenčil poté, co Benjamin Mendy přízemní ranou na bližší tyč potrestal hrůzostrašnou rozehrávku domácích.

V 54. minutě pak dostal Aubameyang možnost zahrávat pokutový kop, který bezpečně umístěnou ranou do levé části brány proměnil. Zdramatizování zápasu mohlo přijít krátce po hodině hry, kdy se po poněkud kuriózní situaci plné důrazných osobních soubojů zjevil ve stoprocentní příležitosti Katseris. Ten oproti první půli ubral centimetry ve svém zakončení, avšak ani tentokrát gól neslavil, když míč skončil na břevně.

Marseille tak téměř jistě zpečetila sestup Lorientu do druhé ligy. Už za tři dny svede bitvu s Reims, Les Merlus sehrají poslední a zároveň rozlučkový zápas 19. května doma proti Clermontu.

Autor: Livesport.cz / Filip Adamec

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele