33. kolo
12.05.2024 21:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Štrasburku (© AFP)

Méty předvedly ve Štrasburku trestuhodný kolaps a zkomplikovaly si boj o záchranu

Štrasburk ukončil špatné výsledkové období, když ve 33. kole Ligue 1 porazil doma Méty 2:1. Hosté přitom dlouho sahali po vítězství, když je v 54. minutě poslal do vedení 23letý Gruzínec Goerges Mikautadze. Domácí však v závěru předvedli skvělý obrat a vývoj zápasu během dvou minut otočili. Les Grenats si tak výrazně pohoršili v boji o záchranu, neboť teoreticky stále mohou skončit i na 17. příčce znamenající přímý sestup.

Hráči Mét stále balancovali nad sestupovou propastí, když se dvě kola před koncem ligové sezony nacházeli na 16. barážové pozici s tříbodovou ztrátou na přímou záchranu. Lépe se dýchalo fotbalistům Štrasburku, kteří měli i přes tři porážky v řadě zajištěnou účast v následujícím ročníku nejvyšší francouzské soutěže.

Úvod utkání nenabídl příliš atraktivní podívanou. Svěřenci Patricka Vieiry sice drželi balon více na svých kopačkách, ale mnoho z toho nevytěžili. Blíže měli ke vstřelení branky hosté, když se ve čtvrté minutě k odraženému balonu v pokutovém území dostal Gruzínec Mikautadze, ten však z dobré pozice minul. Na druhé straně si ve 40. minutě šikovně naskočil na centr Emanuel Emegha, jenž těsně přestřelil horní konstrukci branky. Do kabin se tak šlo za bezgólového stavu.

Po změně stran otevřel skóre vůbec první ranou v utkání Mikautadze. Ten si po přihrávce teprve 19letého Papa Dialla udělal prostor na hranici šestnáctky, odkud vypálil přesně k levé tyči. V 78. minutě byli opět blízko ke vstřelení branky Mikautadze s Diallem. První jmenovaný nejprve po svižném protiútoku napálil pravou tyč a Diallo poté střelou doprostřed našel pouze rukavice připraveného gólmana Štrasburku.

Týmu z Alsaska se nakonec podařilo vyrovnat. V 89. minutě posunul v pokutovém území Kévin Gameiro míč na Emeghu, jenž se trefil přesně do pravého horního růžku. To však ještě nebylo vše, neboť o pouhé dvě minuty později usměrnil odražený balon hlavičkou za záda hostujícího gólmana Brazilec Andrey Santos, čímž dokonal obrat.

Oba týmy mají na programu poslední ligový zápas sezony 19. května. Les Grenats čeká těžká bitva s PSG, Alsasané změří síly s Lyonem.

Autor: Livesport.cz / Viktor Stojanov

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele