30. kolo
20.04.2024 17:00 CET
0 : 3
(0:0)

Reportáž

Hráči Rennes (© AFP)

Rennes po měsíci bodovalo, domácí mizérii Nantes prohloubil Kalimuendo

Fotbalisté Rennes ukončili čtyřzápasové čekání na výhru, když ve 30. kole Ligue 1 zvítězili na hřišti Nantes 3:0. Už devátou soutěžní porážku Kanárků před vlastním publikem v řadě obstaral rozhodující trefou francouzský mládežnický reprezentant Arnaud Kalimuendo, jehož gól doplnil proměněnou penaltou nejlepší střelec týmu Benjamin Bourigeaud a v závěru také Amine Gouiri. Domácí celek se tak nadále nachází jen pět bodů od barážové 16. pozice, zatímco hosté se už takřka dotáhli na pohárovou šestou příčku.

Kanárci se vraceli na vlastní půdu po jednom z klíčových duelů v sezoně. V minulém kole totiž porazili Le Havre 1:0, díky čemuž odskočili od sestupového pásma. Po skvělém úspěchu ale chtěli vylepšit i domácí bilanci, neboť před svými fanoušky vyhráli naposledy 2. prosince. Hráči Rennes sice starosti o záchranu řešit nemuseli, se svou formou ovšem spokojení být nemohli, jelikož táhli šňůru čtyř soutěžních porážek.

Duel začal v poklidném tempu bez větších šancí. Více ze hry měli jednoznačně hosté. Aktivní byla především dvojice Ludovic Blas a Désiré Doué. Svou převahu červenočerní nejvýrazněji demonstrovali ve 28. minutě, kdy druhý jmenovaný vyslal povedenou ránu z hranice vápna, která se odrazila od břevna a tyče. Ani 18letý talent ovšem do poločasové přestávky nedokázal změnit skóre zápasu.

Ve druhé půli se pokračovalo v nastoleném trendu z úvodního dějství. Míč měli na kopačkách spíše hráči Les Rennais, avšak nedokázali vystřelit na bránu až do 67. minuty. To si na zpětnou přihrávku Guéla Douého naběhl Kalimuendo a střelou z úrovně penalty pokořil Albana Lafonta. Ten pak v 76. minutě pohřbil skomírající naděje domácího publika penaltovým faulem, který ztrestal ranou do šibenice střídající Bourigeaud. Inkasované góly probudily Kanárky, jmenovitě útočníka Mostafu Mohameda, který se dvakrát ocitl v dobré příležitosti. Jeho pokusům však vystavil stopku Steve Mandanda, a žlutozelení se tedy ani snížení skóre nedočkali. Pojistku naopak přidal v nastaveném čase do prázdné brány Gouiri.

Nantes tak prodloužilo hrozivou sérii proher na domácím stadionu. V následujícím kole se 26. dubna střetne s Montpellierem, Rennes změří o dva dny později síly s Brestem.

Autor: Livesport.cz / Ondřej Kocián

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele