30. kolo
20.04.2024 21:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Florian Sotoca (© AFP)

Lens se poučilo z nedávných chyb a po brzké penaltě uhájilo výhru nad Clermontem

Fotbalisté Lens porazili ve 30. kole Ligue 1 na vlastním hřišti Clermont 1:0. Rozhodující moment utkání přišel už ve třetí minutě, kdy se z bodu pro pokutový kop prosadil ve druhém utkání v řadě Florian Sotoca. Na rozdíl od předchozího duelu v Métách, kde jeho brzká proměněná penalta nestačila Racing Clubu ani na remízu, si domácí celek hubený náskok pohlídal, a přerušil tak čtyřzápasové čekání na vítězství. Poslední Les Lanciers naopak po dvou kláních nebodovali.

Hráči loňského vicemistra měli za sebou hrozivý měsíc, když v tabulce klesli z boje o Ligu mistrů až na šesté místo, a na záda jim navíc dýchali další hladoví vlci. Nedávné nezdary mohl Racing Club napravit na domácí půdě, kde přivítal poslední celek tabulky. Clermont ale v závěru sezony alespoň trochu ožil, když po remíze s PSG vybojoval bod i s Montpellierem.

Ten se mu ovšem v duelu s Lens výrazně vzdálil už ve třetí minutě, kdy si po sporném faulu ve vápně postavil míč na penaltový puntík Sotoca a ranou do protipohybu gólmana otevřel skóre. Navázat na něj mohl ve 21. minutě Angelo Fulgini, který vystihl hrozivou přihrávku Maximiliana Caufrieze skrze velké vápno, v osamocené pozici mu ale střela vůbec nesedla. Sedm minut před poločasovým hvizdem vypálil kroucený míč z hrany půlkruhu Sotoca, balon se však od tyče odrazil pouze do zámezí.

Téměř ihned po rozehrávce druhé půle se hnal na brankáře domácí Elye Wahi, na Moryho Diawa si ale se zakončením mezi nohy nepřišel. V 61. minutě dorážel míč do sítě Facundo Medina, po dlouhém zkoumání ovšem rozhodčí odvolal gól pro předcházející faul. Krátce nato byl znovu v náběhu Wahi, ani napodruhé ale na Diawa nevyzrál. Do třetice si francouzský mladík vyzkoušel hokejový nájezd v 71. minutě, pokus o kličku ovšem gólmana Clermontu znovu nezaskočil. Hosté měli jedinou šanci na srovnání v 77. minutě, kdy po špatném zpracování Brice Samby zívala před Grejohnem Kyeim prázdná branka, Francouz ji však trestuhodně přestřelil.

Lens tak napravilo poslední zaváhání a získalo důležité tři body. Oba celky sehrají další ligový zápas 28. dubna. Racing Club se utká s Marseille, Les Lanciers změří síly s Reims.

Autor: Livesport.cz / Robin Zemánek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele