22. kolo
27.01.2017 20:45 CET
5 : 1
(3:0)

Reportáž

Olympique Marseille - Montpellier HSC 5:1

Na svůj debut v dresu Montpellieru určitě nebude vzpomínat v dobrém český obránce Lukáš Pokorný. Drobnou útěchou by mu mohl být alespoň fakt, že na hřiště přišel už za dosti nepříznivého stavu.

Že to na Stade Vélodrome nebude zrovna montpellierský večer, se dalo tušit od čtvrté minuty zápasu. Rémy Cabella šikovně sklepnu zpět na Gomise, který si akci v podstatě sám rozjel, načež si bývalý hráč Lyonu poradil s Williamem Rémym a poslal balon do protipohybu Laurenta Pionniera - 1:0. Radoval se i Patrice Evra, který nastoupil za OM poprvé.

Poté nahrával Gomisovi Maxime Lopez, nicméně tentokrát předvedl hostující gólman výborný zákrok. Z následující akce však zase lovil ve své síti. Cabella si naběhnul za vysoký mič, načež jej z levé strany vápna hlavou poslal přímo před bránu, kde měl před sebou kapitán Gomis už zcela jednoduchoučkou úlohu - 2:0.

Sedm minut před odchodem do šaten byla pro la Paillade situace ještě kritičtější. Florian Thauvin rozehrál standardní situaci. Hostující obrana ideálně nezkrotila balon, takže se mohl obránce Rolando neohroženě pustit do souboje s Laurentem Pionnierem a díky včasné hlavičce z něho vyšel vítězně, i když se to neobešlo bez nějakého šrámu - 3:0.

Ještě před pauzou musel proti Hiltonovi zasahovat Yohann Pelé. Po změně stran už ale kapituloval. Čestný úspěch zařídil z přímého kopu luxusní trefou Ryad Boudebouz - 3:1. Svěřenci Frédérika Hantze totiž nezahájili mohutné tažení za vyrovnáním. Místo toho mohli děkovat muži v rukavicích, že vychytal Cabellu a Gomise.

Jednatřicetiletý forvard, který na jihu Francie hostuje do konce sezony ze Swansea, se svého hattricku dočkal v 77. minutě. Thauvin si zaběhnul do šestnáctky a ač se ocitnul v obtížné pozici, stihnul nahrát rodákovi z města La Seyne-sur-Mer, který uklízel do prázdné - 4:1. V 82. minutě se tedy dostal na hřiště Lukáš Pokorný.

A o pět minutek později sledoval, kterak jeho spoluhráč William Rémy zahrál ve vápně rukou. Vyfasoval červenou kartu a ještě předtím, než zmizel z dohledu televizních kamer, zvýšil z penalty Florian Thauvin na konečných 5:1. MHSC bude muset zabrat, aby se vyvaroval nepříjemnostem. Olympique Marseille zase poskočí v tabulce o kousek výše a za týden na něj čekají Mety.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele