9. kolo
16.10.2016 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Olympique Marseille - FC Metz 1:0

Marseille proti Métám stanovila na úkor Sochaux nový rekord Ligue 1 a zároveň ho oslavila nejlepším možným způsobem, tedy vítězstvím, které zařídil jediným gólem ze 13. minuty francouzský útočník Bafétimbi Gomis. OM nastoupil už ke svému historicky 2369. ligovému zápasu a takovým číslem nedisponuje v současné chvíli žádný klub ve Francii.

Situace ve středu tabulky se začíná pořádně zamotávat. Domácí se vyhoupli už na dvanácté místo a zařadili se těsně právě za svého soupeře, nicméně jen dva body je například dělí od pátého Guingampu. Nový oficiální majitel Les Phocéens, americký podnikatel Frank McCourt, musel být s konečným výsledkem jednoznačně spokojený.

Poprvé od konce srpna se na pažit vrátil marseillský kapitán Lassana Diarra, jeho sedmitýdenní absence měla na tým poměrně velký vliv. Jako by mu ale nucená pauza vlastně vůbec neuškodila. Diarra působil na hřišti sebevědomým dojmem, rozumně si pohrával s balónem a bojoval, jak je u něj zvykem. Na plac rozhodně přinesl svou kvalitu.

Rychle vymazat z paměti vysokou domácí porážku 0:7 z minulého utkání s Monakem bylo pro Méty hlavním cílem během uplynulé reprezentační přestávky. Nicméně jako by se to hostům ne úplně dobře podařilo. Marseille začala hodně zostra, Gomis po centru Bedima hlavičkoval mimo a B. Sarr po svém sólu taktéž nezamířil mezi tři tyče.

Ve 13. minutě se domácí již dočkali vstřelené branky. Thauvin z rohového čtvrtkruhu našel svým centrem Gomise, jehož prvotní hlavičku brankář Didillon zlikvidoval, avšak na soupeřovu dorážku už neměl. O pár chvil později mohl náskok navýšit N'Jie, jenž dobře zaspolupracoval s Thauvinem, z blízkosti však Didillona nepřekonal.

Les Grenats, v jejichž základní sestavě se poprvé objevil Assou-Ekotto, mohli v první půli srovnat stav díky příležitosti Erdinca, který se po skvělé přihrávce Molleta ocitl sám před gólmanem Pelém, nicméně ten proti němu včas vyběhl. Byla to jediná střela na branku hostujícího celku v celém zápase. Ve druhém dějství si Marseille výsledek zkušeně hlídala.

Didillon si nejprve musel poradit s Gomisem, jemuž znovu hezky asistoval Thauvin. Méty však občas přece jenom zahrozily a nebyly vyloženě daleko od úspěchu. Minutu před koncem I. Sarr z pravé strany přihrával míč do šestnáctky a tam si ho málem do vlastní sítě srazil Sakai. A v nastavení se na zadní tyči dostal k hlavičce Mandjeck, ovšem zamířil pouze do boční sítě.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
pawelFCB

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele