8. kolo
27.09.2015 17:00 CET
3 : 3
(1:2)

Reportáž

EA Guingamp - AS Monaco 3:3

Na Ligue 1 málokdy vídaných šest branek bylo k vidění v zápase na Stade du Roudourou. Nakonec z toho byla remíza, přičemž domácí Guingamp musel hned třikrát dotahovat náskok Monaka.

To se poprvé ujalo vedení v 15. minutě. Zásluhou Bernarda Silvy, jenž v posledních týdnech chytnul opravdu obdivuhodnou formu. Nabil Dirar mu poslal výbornou přihrávku mezi obránce a mladý Portugalec zpoza velkého vápna trefil přesně pravý dolní roh brány Jonase Lössla - 0:1. Na další změnu skóre bylo zapotřebí si počkat patnáct minut.

Po přímém kopu Nicolase Benezeta nepohlídal Wallace dostatečně Sloana Privata, jenž hlavou zblízka nedal Subašićovi šanci zasáhnout - 1:1. Knížecí klub si však vzal vedení zpět ještě před závěrečným hvizdem prvního poločasu. Adama Traoré si všimnul na levé straně zcela neobsazeného Andrey Raggiho, jenž si dokonce mohl dovolit ten luxus si balon ještě zpracovat, než jej poslal pod padajícím Lösslem do jeho brány - 1:2.

Po změně stran se téměř dvacet minut nic nedělo, ovšem trpělivost se vyplatila Guingampu. Marcus Coco si to neohroženě namířil do pokutového území, z jehož rohu od brankové čáry zacentroval na Nicolase Benezeta, jenž z první míč uklidil přesně tam, kam jej uklidit chtěl - 2:2. Gólové přestřelce však ještě nebyl konec.

Už za šest minut se zase radovalo celé AS. Fabinho přihrával na bližší tyč, kde kulatý předmět jenom lehounce tečoval Dirar - 2:3. S odpovědí hráči Jocelyna Gourvenneka čekali až do závěru utkání, kdy Moustapha Diallo hlavou přiťuknul na levou stranu míč Nicolasi Benezetovi, který chtěl očividně centrovat, jenže k překvapení všech skončil balon za zády chorvatského brankáře, jenž stihnul zareagovat o chvilku později, než by bývalo bylo zapotřebí - 3:3.

Guingamp tedy zůstává v dolní polovině tabulky dva body za Monakem, které bude po osmi kolech deváté. Jardimův tým čeká ve čtvrtek v rámci Evropské ligy anglický Tottenham, a poté přivítá o víkendu doma Stade Rennes, kterému se zatím daří, kdežto Guingamp si bude chtít vyšlápnout na ligového novice z Troyes, toho času tlícího na sestupových pozicích.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele