16. kolo
02.12.2014 21:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

AS Monaco - RC Lens 2:0

S opravdu dost velkými problémy se favoritovi z Monaka podařilo porazit o záchranu hrající Lens. Domácí si notně zkomplikovali situaci deset minut před půlí, neboť od té chvíle hráli o jednoho muže v poli méně. Nakonec se však po obrátce prosadili Dimitar Berbatov a Yannick Ferreira-Carrasco a zařídili svému týmu povinné tři body.

Knížecí klub nevyhrál v lize čtyřikrát v řadě, o víkendu navíc padl v Rennes. Trenér Leonardo Jardim podobně jako většina ostatních stratégů musí protáčet sestavu, aby si někteří klíčoví hráči odpočinuli, a i proto se v základní jedenáctce objevil mladý obránce Wallace, který se chtěl hlavnímu muži ukázat v nejlepším světle.

Byl však možná až moc přemotivovaný a svůj tým naprosto zbytečně oslabil. Šlapákem totiž ostře zajel do Bourigeauda, který mimochodem díky tomuto střetu nakonec utkání nedohrál, a po červené kartě se musel pakovat ze hřiště. Jardimovy svěřence ale tenhle moment nevykolejil. A nakonec se radovali z úspěchu.

V 64. minutě soupeř nabídl Monaku gól jako na zlatém podnose, protože Berbatov byl faulován ve vápně naprosto zbytečně. Z penalty pak sám Bulhar načal účet. O pět minut později měli hosté k dispozici rovněž pokutový kop. Jenže exekutor Valdivia selhal. Subašič mu střelu chytil a následná dorážka do prázdné branky skončila jen nad.

Nakonec vítězství ve třetí minutě nastavení pojistil Ferreira Carrasco, jenž zamířil parádně ke vzdálenější tyčce. Na takový divoký průběh ale nemuselo vůbec dojít, vždyť domácí mohli dávno rozhodnout. Třeba Joao Moutinho v 16. minutě minul a Ferreira Carrasco v 55. minutě nepřekonal skvělého gólmana Rioua. To samé platilo i o Berbatovovi pár minut na to.

Hosté na jih Francie přijeli povzbuzeni o víkendové vítězství nad Metami. V Monaku neměli vůbec co ztratit a bylo vidět, že hrají daleko uvolněněji. Kromě penalty měli největší možnost na vyrovnání v 85. minutě, kdy se do balónu opřel El Jadeyaoui, avšak Subašič jeho dělovku dokázal vytěsnit do bezpečí.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Sotuen

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele