20. kolo
13.01.2013 21:00 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

FC Sochaux - Olympique Marseille 3:1

Tak tohle se tedy Marseille hrubě nepovedlo - v prvním ligovém utkání nového roku podlehlo na hřišti Sochaux 1:3 a hned zkraje nabralo tříbodovou ztrátu na vedoucí pozici. Domácí se naopak vysvobodili ze sestupové zóny, kam se propadl Évian.

Utkání na Stade Auguste Bonal bylo vůbec hodně dramatické. Marseille mělo na hřišti jasnou převahu a v držení míče dosáhlo dokonce impozantních 70 procent, jenže Les Lionceaux vyučovali v efektivitě; podmínky v Montbéliardu by navíc lépe sloužily lyžování než fotbalu, a zejména první půli husté sněžení hodně ovlivnilo.

Právě před pauzou si domácí díky povedeným standardním situacím a brankám Privata s Bakambuem vybudovali pohodlný dvoubrankový náskok, který se následně ještě zvýšil po vlastním gólu Jérémy Morela. Jordan Ayew sice vsítil kontaktní gól a vyloučení Lopyho téměř půlhodinu před koncem slibovalo možné drama, nakonec však k němu nedošlo.

První branka padla už za vydatného sněžení v 18. minutě. Rafael Dias naservíroval z rohu centr přímo na hlavu Privata, který měl dostatek prostoru k zakončení za záda bezmocného Mandandy - 1:0.

Marseille vyhrálo poslední tři zápasy roku 2012 a zejména venku ukazovalo skvělou formu (je také v tomto ohledu nejlepším týmem ligy), dnes to však vůbec neplatilo. Les Phocéens opustilo i štěstí - sami se totiž po dvou po sobě jdoucích rozích dostali do zajímavých palebných pozic, ale bez úspěchu. Diawara dokonce trefil tyč, a přestože se míč kutálel po brankové čáře, nakonec jej vykopnul do bezpečí domácí kapitán David Sauget.

Pět minut před přestávkou pak Lvíčata udeřila podruhé. Dvorní zahrávač standardek Dias rozehrál přímý kop, jeho centr snášející se do vápna z pravé strany hřiště vyboxoval Mandanda pouze ke kopačkám Bakambua, a mladý forvard se s dorážkou nemýlil - 2:0.

V poločase pluhy odklidily většinu sněhu z hrací plochy, a lajny byly dokonce kvůli lepší viditelnosti natřeny na červeno. Marseille šlo do druhé půle s jednoznačným cílem zvrátit průběh zápasu, místo toho však inkasovalo pouhých 31 vteřin od opětovného rozehrání - Sébastienu Roudetovi se sice centr zleva vůbec nepodařil, ale ani to nezabránilo Morelovi, aby si na zadní tyči srazil míč do vlastní brány - 3:0.

Kýžený gól v Pouplinově síti tak přišel až po 55 minutách, kdy mladší z bratrů Ayewů tvrdě vypálil a domácí gólman se po jeho projektilu natahoval marně - 3:1.

To mohlo Marseille hodně pomoct, zvlášť poté, co byl krátce na to poslán pod sprchy po druhé žluté kartě mladý senegalský záložník Lopy. Sochaux však díky kombinaci intenzivního bránění a značné dávky štěstí cenný výsledek už uhájilo - muselo pro to přežít břevno po Nkoulouově hlavičce a tyč střídajícího Mendese, nebezpečnou ránu Morela i gól Gignaca, který nakonec nebyl uznán pro ofsajd.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Pharrell

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele