27. kolo
11.03.2011 21:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Stade Rennes - Olympique Marseille 0:2

Ve 27. kole přivítalo domácí Stade Rennes na svém stadionu Route-de-Lorient Olympique Marseille. Zápas dvou týmů, které se perou o první příčky francouzské ligy, se lépe vydařil hostům, kteří po gólech Loïca Remyho a Lucha Gonzáleze zvítězili v důležitém utkání 2:0.

Před zápasem ztrácela Marseille na Rennes čtyři body, a tak trenér Didier Deschamps doufal, že se jeho svěřencům podaří vzájemný zápas vyhrát a dotáhnout se tak na vedoucí duo Lille-Rennes. Jenže už po dvaceti minutách hry se Olympique dostal do infarktové situace. Loïc Remy odkopával míč, jenže ten přistál přímo na kopačce Jeroma Leroye, který neváhal a pokusil se z dálky přelobovat vyběhnutého Steveho Mandandu. Ten se ale dokázal vrátit a Leroyův pokus vyškrábnout nad břevno.

Hned pár minut na to do šance dostali pro změnu hosté. Nejprve se k tvrdé střele dostal argentinský Lucho González, jeho pokus ale gólem neskončil, o chvíli později se již ale prosadil Loïc Remy, který tak otevřel skóre zápasu. Po centru Ayewa hlavičkoval přesně ke vzdálenější tyči a nedal tak brankáři Douchezovi šanci.

Ještě před koncem prvního poločasu se o vyrovnání pokoušel Victor Montano, který dostal vynikající finální přihrávku od Razaka Boukariho. Z dobré pozice ovšem nedokázal vstřelit branku.

Hned ze začátku druhého poločasu zahrával Jerome Leroy přímý kop, po kterém se z voleje snažil zakončit Yann M'Vila. Ani tentokrát se ovšem Rennes vyrovnání nedočkalo.

Do další velké šance se Olympique dostal po skvělé kombinační akci Andrého Ayewa a Gignaca, který přihrával do velké příležitosti Remymu, Douchez ale jeho pokus dokázal vytáhnout mimo bránu.

Douchez ovšem v zápase předvedl ještě lepší zákrok. Po centru Cheyroua hlavičkoval M'Bia, Douchez ale pokus zlikvidoval, na což se vrhl proti dorážejícímu Gignacovi a zachoval tak naděje svého týmu na bodový zisk.

Zcela bezmocný však byl v 80. minutě, kdy se po špatné obranné hlavičce Rennes dostal k míči Ayew, který nesobecky přihrál ještě lépe postavenému Luchovi Gonzálezovi, který již neměl problém dopravit míč do sítě a zajistit tak tříbodový zisk pro svůj tým.

Marseille se tak díky výhře dotáhla na rozdíl jednoho bodu na vedoucí Lille a Rennes, a tak může stále doufat v ligový titul. Rennes se i přes prohru stále drží v čele tabulky, Lille má ovšem ještě zápas k dobru.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, goal.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
pavel.fotbal

Marseille určitě ještě dneska zamotá čelo Ligue 1 a překvapí a ve skvělém zápase vyhraje v Rennes 2:3

Reagovat
smazaný uživatel

Jo..a sme zpatky ve hre!!!:-d

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele