základní skupiny - skupina H, 4. kolo
01.11.2017 20:45 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Tottenham se proti Realu vytáhl a má již postup jistý

Po cenné remíze ze stadionu Santiaga Bérnabeua si londýnský Tottenham nebral se slavným Realem Madrid servítky ani v odvetě ve Wembley, kde po výtečném výkonu porazil úřadujícího šampiona Ligy mistrů jasně 3:1. O průlom skóre se postaral již v první půli Dele Alli, jenž po změně stran přidal i druhý gól večera a dominanci domácích záhy dokonal Christian Eriksen. Teprve deset minut před koncem se prosadili i matní hosté, když alespoň kosmeticky upravil konečný výsledek Cristiano Ronaldo.

Spurs díky tomuto triumfu mají již osmifinálovou účast jistou, a to s dvouzápasovým předstihem. V souběžně hraném utkání totiž Borussia Dortmund překvapivě uhrála jen remízu s kyperským APOELem, a tak za Tottenhamem zaostává již o nedostižných osm bodů. Real zůstává na druhém místě s tříbodovým odstupem za Kohouty a stále luxusním pětibodovým náskokem před zmíněnou Borussií i čtvrtým APOELem, na jehož půdě nastoupí v příštím kole skupinové fáze.

Oba týmy do zápasu vstupovaly s čerstvou porážkou na kontě, neboť tottenhamští podlehli Manchesteru United, zatímco Real překvapivě kapituloval na hřišti nováčka z Girony. Lépe se z těchto nezdarů od úvodních minut oklepali domácí, kteří si již v úvodních minutách vytvořili dvě slibné šance. Poté pro Spurs následovala snad jediná černá kaňka na jinak excelentním večeru, neboť z trávníku musel kvůli svalovému zranění předčasně odstoupit stoper Toby Alderweireld.

Jestli si však hráči Realu mysleli, že s odchodem základního kamene soupeřovy defenzivy se jejich šance na vítězství zvyšují, brzy byli na omylu. Kieran Trippier využil povedený pas Winkse k prostrčení míče na kopačky Deleho Alliho, jenž zblízka ve skluzu dotlačil míč do sítě. Na prvním gólu večera již nic nezměnily ani opakované záběry, podle nichž se Trippier nacházel těsně za hranicí ofsajdu.

Průlom skóre už tak atraktivnímu utkání ještě více pomohl a oba týmy se předháněly ve snaze o další střelecké zářezy. Když se svými dvěma pokusy neuspěl Cristiano Ronaldo, stejně jako Karim Benzema, a na opačné straně zase Kaneovu nadějnou ránu stihl zablokovat Sergio Ramos, odcházelo se do kabin za těsného vedení Spurs.

Hned jedenáct minut po změně stran si tým Mauricia Pochettina nabytý náskok pojistil, a to znovu zásluhou Alliho. Mladý anglický reprezentant měl po odpykaném pohárovém trestu za vyloučení z minulé sezony očividně chuť do hry, o čemž se těžce přesvědčil Casemiro, jehož Alli obelstil a Ramosem tečovanou ranou překonal i brankáře Casillu.

Pár minut nato měl Real výtečnou příležitost utkání ještě zdramatizovat, jenže ránu Ramose v cestě do sítě zastavil kuriózně Ronaldo. Místo stavu 2:1 tak záhy platilo dominantní skóre 3:0, neboť čím dál více rozevřená obrana Realu dovolila uzdravenému Harrymu Kaneovi vyslat do samostatného úniku Christiana Eriksena, jenž nabídnutou šancí nepohrdl. V osmdesáté minutě sice přece jen měl poslední slovo Cristiano Ronaldo, když zblízka doklepl míč za brankovou čáru, ovšem radost z této trefy měl jen pramalou. Tottenham suverénně ovládl prestižní zápas s Realem Madrid a může kromě výhry 3:1 slavit i jistý postup ze skupiny.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (892)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele