čtvrtfinále - odvety
10.04.2018 20:45 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Řím dokonal obrat a slaví senzační postup přes Barcelonu

Římané slaví obrovský triumf, neboť se dokázali kvalifikovat do semifinále Ligy mistrů. Fotbalisté AS nasázeli hvězdné Barceloně tři branky, sami ani jednou neinkasovali. Díky smazání třígólového manka z prvního zápasu a brance vstřelené na Camp Nou senzačně postupují.

Barcelona si přivezla do Věčného města hodně pohodlný náskok v podobě tří branek a navíc měla Lionela Messiho, který v minulém kole LaLigy ukázal naplno svou sílu. Dnes pro něj trenér Di Francesco připravil překvapení v podobě tří stoperů a změny rozestavení. Do útoku se navíc vedle Edina Džeka postavil Patrik Schick, který chtěl konečně dokázat, že jeho nákup nebyla zbytečná investice.

Barcelona mohla spoléhat na génia v záložní řadě v podobě uzdraveného Busquetse. Kromě něj se na trávníku Olympijského stadionu představili Iniesta, Piqué, Semedo, Umtiti nebo Roberto. První minuty se sice chvíli nesly ve znamení převahy Barcelony a její kombinace, ale první větší útok vyšel domácím.

Dlouhý a přesný pas od kritizovaného De Rossiho směřoval za obranu na Edina Džeka. Vytáhlý kanonýr si balon nejprve zpracoval do běhu a následně se štěstím překonal brankáře ter Stegena! AS tak vedlo už v páté minutě a náskok Španělů se snížil.

Katalánský obr dost možná vyčkával, zda AS otevře hru, aby mohl udeřit. Brankář Alisson ale mohl být po většinu času relativně v klidu. Na opačné straně zakončoval Radja Nainggolan rychlou kombinaci ránou z voleje mimo, načež se o chvíli později netrefil Patrik Schick.

Vlci velmi dobře a až nečekaně snadno kombinovali. Po průniku Edina Džeka navíc musel Gerard Piqué až na poslední chvíli riskantně zastavovat Kolarova, ale vše nakonec zvládl. Obranu Barcelony nachytal v nedbalkách také Patrik Schick, jenž ale krásný pas Florenziho poslal hlavou těsně vedle!

Všeobecně se čekalo, že bude Barcelona vyčkávat na útok, že ale bude tak nedůsledně bránit, to bylo překvapení. Římané naopak působili velmi dravě a kdyby slovo efektivita pro ně nebylo cizí, rozdíl ve skóre mohl být daleko vyšší. Další velkou šanci poslal Edin Džeko hlavou jen těsně nad břevno.

Nebezpečně vypadala Messiho standardní situace poté, co Suárez upadl do Faziova těla. Argentinská hvězda ale jen doložila hodně nepovedený poločas Blaugranas.

Druhý poločas začal hodně podobně, tedy AS u míče a Barcelona nezvykle se bránící. Aktivita AS se navíc brzy začala znovu vyplácet.

Edin Džeko si naběhl opět mezi dva obránce na vynikající pas a poté, co si pokryl míč, jej nestíhající Gerard Piqué musel faulovat. Sudímu chvíli trvalo, než vyslovil domácími žádaný verdikt, ale nakonec jim vyhověl. K penaltě se postavil De Rossi, zachoval chladnou hlavu a přesnou střelou zvýšil vedení Giallorossi!

V tu chvíli jim chyběl jen jediný gól k postupu, ale zároveň si museli dávat samozřejmě pozor i na obranu. Messiho rána ale mířila hodně mimo a Luis Suárez sváděl souboje spíše s mokrou hrací plochou než s protihráči. Kýženou postupovou branku mělo zajistit Římanům duo střídajících hráčů Ünder - El Shaarawy. Právě jeho ránu na zadní tyči likvidoval s vypětím všech sil ter Stegen, a pro tuto chvíli zachránil trápící se Barcelonu!

Jenže ani on nakonec nestačil. Další rohový kop v podání Cegize Ündera skončil na hlavě perfektně naskakujícího Kostase Manolase a řecký stoper přesnou hlavou ke vzdálenější tyči překonal brankáře Barcelony! V závěrečných minutách sice Barcelona začala tlačit, ale bylo to příliš pozdě. Obrovský favorit skončil, Věčné město slaví.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (1550)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele