základní skupiny - skupina D, 4. kolo
02.11.2011 20:45 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Real i na francouzské půdě vyhrál, Lyon porazil 2:0!

Dva góly Cristiana Ronalda přináší madridskému gigantu cenné tři body a první místo ve skupině. Lyon se snažil hrát vyrovnanou partii, ale kvalita byla opět na straně hostí. Souboj o druhé místo bude ještě velmi zajímavý.

Sto branek za Real Madrid, tuto metu dnes portugalský expres překonal a v podstatě sám potopil Olympique Lyon. První zásah si připravil na přímý volný kop po faulu na Benzemu, ten druhý zasadil domácí ze značky pokutového kopu. V obou disciplínách madridská 'sedmička' vyniká, a tak si Real odváží domů body, které mu otevírají brány postupu. Domácí Olympique Lyon naproti tomu zůstává třetí a o druhé postupové místo svede přímý souboj s holandským Ajaxem.

Po úvodních minutách, které byly z obou stran lehce nervózní, se pomalu začal prosazovat hostující Real. po deseti minutách mohl jít do vedení, ale Lyon má už dlouho pozici brankářské jedničky vyřešenou a také tentokrát Hugo Lloris problémy vyřešil. Také na druhé straně bylo rušno, Briandovu tvrdou střelu ale Iker Casillas pohlídal.

Skvělý zápas má za sebou mladý chorvatský obránce Dejan Lovren, z něhož roste skvělý stoper. Cenné zkušenosti získal dnes proti útočníkům Realu. Jeho první velká chvíle přišla, když dokázal odblokovat hvězdu z největších, Cristiana Ronalda. Proti Benzemovi zase vyběhl Lloris a tak se dál pokračovalo bez branek. Ne nadlouho.

Benzemovi se totiž proti bývalým spoluhráčům velmi daří a svou aktivní hrou to dokazoval i dnes. Právě po faulu na jeho osobu sudí Rizzoli nařídil přímý volný kop, k jehož exekuci se postavil právě Portugalec Ronaldo. Krátký rozběh, tvrdá a přesná střela, míč po rotaci vzduchem končí v síti - 1:0 pro hosty.

Angel Di Maria opět trápil obranu Lyonu, ale Dejan Lovren dnes zkrátka měl svůj den a Argentince odzbrojil. Briandovu střelu zlikvidoval Casillas a gól nevstřelil ani osamocený hrot Bafetimbi Gomis. Další velkou ztrátou pro Lyon znamenalo zranění skvěle hrajícího Dejana Lovrena.

Právě když se Lyon krátce po přestávce nadechoval k otočení skóre, zasypal ho protivník dalšími střelami. Obránci chvílemi nevěděli kam dřív. Opona se zvedla a 'Bílý balet' začal tančit. Lloris pod tlakem vyhodil míč, jehož se chopil Benzema a způsobil obraně další střevní potíže. Znovu špatná rozehrávka, znovu rychlá kombinace, na jejíž konci hráč s číslem sedm a znovu zasahuje perfektním zákrokem Lloris.

Poté se fotbalový pánbůh rozhodl, že po včerejší oslavě pro Messiho má dnes na tu svou nárok také Cristiano Ronaldo. Pomohl mu k tomu střídající Dabo, jenž útočníka v pokutovém území vyvedl z míry natolik, že se rozhodčí Rizolli rozhodl zapískat. A protože pro Ronalda není problém skórovat ani když mezi ním a bránou stojí šest hráčů, nebylo pro něj problémem skórovat tváří v tvář brankáři Llorisovi - 2:0 pro Real.

Lyon měl ale také co říci, Gourcuffův centr namířil do břevna střídající mladíček Lacazette. Tato šance se stala posledním velkým důvodem k jakémukoli vzrušení, Real tak bere tři body a Lyon příště cestuje na horkou půdu Ajaxu Amsterdam, kde má jediný cíl - vyhrát. Podaří se mu to?

Autor: Ondřej Pražák / soccernet.com, goal.com

Komentáře (488)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele