základní skupiny - skupina A
02.11.2010 20:45 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Inter jasně nestačil na Tottenham, podlehl mu 1:3

Tottenham Hotspur oplatil Interu Milán poslední porážku 3:4 ze vzájemného střetnutí z minulého kola a doma italského mistra porazil 3:1. Domácí tak vlastně navázali na dobrý druhý poločas z Milána, kde i v deseti dokázali vsítit tři branky. Kohouti soupeře vlastně skoro k ničemu nepustili. A Italům zase pil krev anglický uragán jménem Gareth Bale.

Ne že by první půli nechybělo tempo. Jenže diváci na White Hart Line postrádali především úvodních dvacet minut šance. A vlastně až 18. minuta byla nějakým milníkem, který by mohl zajímat. Domácí záložník Modrič se vydal proti přesile do středu hřiště, dloubl balón na Van der Varta, jenž si na hranici ofsajdu hezky zpracoval a před gólmanem Castellazzim nezaváhal.

O pět minut později měl Tottenham druhou tutovku. Na levé straně se prohnal jako vítr Bale a nacentroval do malého vápna na spoluhráče Crouche, který však z bezprostřední blízkosti z voleje hodně špatně trefil a zamířil hodně mimo. Přitom byl v opravdu dobré střelecké pozici.

Územní převahu měli prvních pětačtyřicet minut určitě angličtí Kohouti. Inter jako by ani neměl ten status obhájce trofeje Ligy mistrů. Trochu více zlobil Sneijder, který vystřelil celkem třikrát směrem na brankáře Cudiciniho. Až třetí pokus byl ale vlastně ten nejnebezpečnější, domácí brankář měl s ránou nizozemského rychlíka z přímého kopu velké problémy. Ostrými pálil ještě po půlhodině hry Lúcio, jeho střela byla sice zablokována, letěla však jen těsně vedle.

I druhé dějství vyšlo lépe Hotspurs. Nadále pokračovali v nepříjemném napadání protivníka, který začínal být z rychlých ataků na jeho bránu stále více vyčerpanější. Hlavně Bale se skoro nedal unavit stejně jako před dvěma týdny na San Siru, kde vstřelil hattrick. V 52. minutě skoro zapadl jeho padáček do brány, přitom byl při střílení zády k vyběhnutému brankáři Castellazzimu.

V 55. minutě ještě hlavičkoval Crouch nad, o pár chvil později už však slavil společně se spoluhráči. Bale tradičně dravě zaběhl po levé lajně, nikdo z Interu ho prostě nestihl, prudce přihrál do vápna, kam se jen marně natahoval Castellazzi a anglický pavouk Crouch v pohodě dorazil do prázdné svatyně.

Hosté se alespoň trochu dostali do zápasu díky kontaktnímu gólu Eto’oa. Chybu udělal bek Hutton, jenž nechal kamerunskému ostrostřelci příliš prostoru, ten si srovnal balón na pravačku a točenou ránou ke vzdálenější tyči snížil.

Jenže možný zvrat Interu zabránil zase Bale. Ani v 89. minutě nebylo znát, že naběhal skoro 12 kilometrů, pronikl v plné síle po levé straně hřiště, předložil střídajícímu Pavljučenkovi, jenž se z obdobné pozice jako Crouch při druhé trefě Tottenhamu nemýlil. V závěru měl ještě šanci Milito, ovšem bez nároku na gólový úspěch.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (797)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele