základní skupiny - skupina C
09.12.2008 20:45 CET
2 : 3
(0:1)

Reportáž

Barcelonští mladíci doma podlehli Šachtaru

Barcelona podle očekávání nastoupila se sestavou plnou mladíků. Domácí předvedli slušný fotbal, ale Doněcku nakonec o gól podlehli. Šachtar tak rozšířil bodovou sbírku na devět, přesto bylo už před utkáním jasné, že dál bude pokračovat v Poháru UEFA.

Barcelona začala, jak to na jejích domácích zápasech bývá zvykem, velmi rychle napadala a vypracovávala si slibné šance. Většinou stál na konci akcí mladý útočník Bojan Krkič, který se však nedokázal prosadit ani ve třetí a ani v sedmé minutě.

Šachtar ukázal, že na Nou Camp nepřijel jen bránit, ale že se zde ještě chce porvat o možné postup do další fáze této soutěže. Bylo ale důležité, jak si poradí s úvodním tlakem domácích. To se hráčům ukrajinského klubu povedlo na výbornou a po půl hodině hry udeřili sami.

Velmi dobře se uvolnil William, našel volného Alexandra Gladkého a přesnou ten střelou otevřel skóre zápasu. Pro diváky to byl trochu šok, jelikož na takový vývoj nejsou moc zvyklí, ale Šachtar si do té doby počínal velmi dobře.

Do konce prvního poločasu už se domácí k žádnému tlaku nenadechli, a tak šli do kabin určitě smutnější než hostující fotbalisté. Začátek druhého poločasu měla také v režii domácí Barca, která měla k dispozici i několik standardních situací, které však hostující fotbalisté velmi dobře bránili.

V 58. minutě pak jako blesk z čistého nebe přišla další branka ukrajinského klubu. Tentokrát to byl Jadson, který svým přesným centrem našel Gladkého a ten s bezprostřední blízkosti neměl problém, uklidit míč do sítě domácích - 0:2.

O minutu později však dokázal odpovědět i domácí, však už bylo také na čase. Keita přihrál volnému Sylvinhovi, ten se moc nerozpakoval a přesnou střelou dostal Barcelony opět zpět do hry. Poté začal všem známý kolotoč, kdy domácí svými kombinacemi dostávali hosty pod velký tlak.

Jediný efekt, který z toho vzešel, byl další gól Doněcku. Fernandinho dostal přesný pas od Rata, podíval se a přesnou střela nedal Jorquerovi nejmenší šanci zareagovat. To byla pro domácí hodně studená sprcha, ale naději jim dal ještě v 83. minutě Busquets, které se také trefil přesně a snížil tak opět na rozdíl jedné branky.

Hostům už se ale podařilo závěrečný tlak domácích pohlídat a i když jim tato výhra nepomůže k postupu do další fáze Ligy mistrů, určitě jim dodá na sebevědomí,

Autor: Michael Künzel / soccernet.com

Komentáře (26)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tak sestavu bych viděl asi takto:

Pinto - někdo z béčka, Pique, Caceres, Sylvinho - Sanchez, Busquets, Keita - Pedrito, Bojan, Hleb

Keitu bych případně prostřídal s Guddym, dle toho, s kým Pep počítá na Clasico.

Reagovat
smazaný uživatel

Já mám pdoobnou sestavu: Pinto - Botía, Pique, Caceres, Abidal - Gudy, Keita, Xavi Torres - Pedrito, Bojan, Etoo.. Nesmíme si pokazit šňůru 20 neprohraných utkání v řadě!

Reagovat
smazaný uživatel

Abidal těžko nastoupí, když hrál teď a je po zranění, naopak jistě nastoupí Sylvinho a Busquets, když nehráli a ani nebudou hrát proti Realu.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak v základní sestavě bude za prvě chybět 8 hráčů základní sestavy a za druhé by v ní měli být čtyři kluci z B-týmu : útočník Victor Vázquez,záložníci Abraham González a Xavi Torres a obránceAlberto Botía.Tak si to můžete spočítat:o).Mimochodem Abidal na tiskovce vypadal,že by měl hrát...

Reagovat
smazaný uživatel

No v základní sestavě asi né, myslíš nominaci...

Reagovat
smazaný uživatel

Barcelona už má postup z první pozice jistý. Bude hrát uvolněně, ale myslím že Šachtar vyhrát nenechá. tip: 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Oba týmy už to maj jasně rozdaný, tak bych věřil v nějakej pěknej útočnej fotbal s větším množstvím gólů....Tip: 3-2

Reagovat
smazaný uživatel

No žádnej masakr se odehravat asi nebude. jestli bude hrát béčko Barcy, tak vyhraje 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Věřim Barce i bez opor že vyhraje alespoň 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

barca vyhraje 1:0 a gol da Bojan

Reagovat
smazaný uživatel

O tomto víkendu se uskuteční španělské derby s velkým D! Barcelona – Real Madrid. Vzhledem k tomu, že Barca je jistým postupujícím do dalšího kola Ligy mistrů, je velká pravděpodobnost, že nastoupí z řadou rezervních hráčů. Psychická podpora před takto důležitým zápasem je ale žádoucí, proto si myslím, že domácí zvítězí. Zajímavý je kurs na poločas/zápas, tip 1/1. Šachťor v této sezóně bodoval pouze s Basilejí, na ostatní soupeře nestačil.

Reagovat
smazaný uživatel

urcite bych tam videl rad abrahama jeho vykony barce atletic jsou vice nez prekvapive samozrejme mile

Reagovat
smazaný uživatel

zbytocne pokaslana skvelay seria bez prehry, ach jaj

Reagovat
smazaný uživatel

zbytocne pokaslana skvela seria bez prehry, ach jaj

Reagovat
smazaný uživatel

no prohru jsem necekal...

Reagovat
smazaný uživatel

Aspoň tým vidí, že není neporazitelný a stát se v el clásicu může cokoliv. Je možné, že tato porážka týmu spíš pomůže než uškodí...

Reagovat
Aris1914

krása jsem měl handicap 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkná facka. Musím říct, že s ohledem na sobotu je tohle skvělý výsledek. Sice mě mrzí, ale je dobře, že přišel.

Viděl jsem jen sestřih, ale Jorquera se podepsal pod dva góly, obrana na hliněných nohou, útok neproměňoval, ale kdo exceloval, byl Hleb. Vypadal, že hraje hodně z přehledem a sebevědomím. Nějak se nám ti exarsenálovci začínají probírat

Resumé: žádná sláva, žádná trága

Reagovat
smazaný uživatel

Hleb nic moc. V prvním poločase byl vcelku vidět, ale v druhém se často úplně vytrácel.

Reagovat
smazaný uživatel

ze sestřihu vypadal Hleb dobře, takže mi neber tu iluzi, že zahrál první dobr zápas, jo?

Reagovat
F.Torres

pekne sachtar a pekne i Tomas Hubschman necekal jsem sice vyhru sachtaru, ale zas tak prekvapivy to neni

Reagovat
Xavi

Sestřih jsem bohužel zaspal, ale stačí se mně podívat, že od 86 minuty padlo na straně hostů pět žlutých karet a je mně jasné jak si ten závěr pohlídali.

Reagovat
smazaný uživatel

Tato porážka vůbec nevadí. Čekal jsem sice víc, ale zase na druhou stranu snaha se hráčům nedá upřít. Makali celý zápas, bylo viděť, že fyzička je perfektní. Chyběla přesnost a nápad, no...prostě to, co mají hráči, kteří odpočívali.

Sanchez ten na to fakt nemá.

Guddy sice naskočil v závěru, ale pak ho bylo plné hřiště.

No a dobře hrál Hubschman, fakt by ho měl Rada povolat. Roli DM plnil dobře a komentátor z něj byl hodně unešenej.

Reagovat
smazaný uživatel

Viděl jsem první poločas. Barca dominovala, ale nějaká myšlenka byl k vidění zřídka. Líbil se mi Hleb a Piqué. Hubschmann nic moc, hodně soubojů prohrál, ale dobrý ve vzduchu.

Reagovat
smazaný uživatel

Tahle porážka Barceloně hrozně pomůže, bohužel.Je to škoda

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele