základní skupiny - skupina A, 1. kolo
15.09.2004 20:45 CET
2 : 0
(1:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool FC - AS Monaco 2:0

Liverpool hrál dobře. Zejména v 1. poločase to byl fotbalový koncert. Djibril Cissé a Milan Baroš se rozdělili o branky, ale novým idolem se pomalu stává Luis García. Steven Gerrard a Xabi Alonso kralovali ve středu pole, Baroš byl velice aktivní po celou dobu svého působení na hrací ploše.

Oba celky nastoupily do utkání s obrovskou chutí hrát fotbal pro diváky, ukázat, že je nelze přehlížet při teoretickém rozdělování postupových míst. Ale postupem času se začal více prosazovat domácí Liverpool, zejména díky kombinacím dvojice Xabi Alonso - Gerrard, která výborně spolupracovala s Luisem Garcíou a Cissém na hrotu útoku.

V 18. minutě to byl právě Luis García, který se zmocnil míče a ze vzdálenosti 25 metrů poslal Flavio Romovi svou "vizitku", která skončila jen pár milimetrů nad břevnem jeho branky. O 4 minuty později už se poprvé rozvlnila síť Monaca. Gerrard a Luis García si vyměnili míč, uvolnili tím Cissého a ten tvrdě vystřelil. Roma měl právo jen se dívat. A ze slušnosti snad mohl i zatleskat! Pro autora branky to byl druhý gól v dresu Liverpoolu.

Ovace diváků nebraly konce, branka to byla parádní, ale nadšení panovalo zejména z dobré hry celého týmu. Taktovku dirigenta ovšem pevně držel v rukou Luis García, kterému vycházelo ale úplně všechno. Ve 28. minutě tento Barcelonou "zavržený" hráč korunoval svůj výkon nádhernou střelou, po kombinaci s Harry Kewellem, kterou brankář Roma kryl s vypětím všech sil.

Po půl hodině hry Liverpool zvolnil tempo a Monaco se začalo pomalu prosazovat. Jeho snaha vedla ke dvěma po sobě jdoucím rohovým kopům, Jerzy Dudek v brance ale zasahovat nemusel ani při jednom. Monaco pak v posledních minutách 1. poločasu několikrát zahrozilo, ale obrana Liverpoolu odvracela v klidu každé nebezpečí. Naopak, ve 44. minutě zachránilo hosty od pohromy milimetrové postavení mimo hru Cissého a ihned z další akce Gerrard poslal za obranu Luise Garcíu a ten hlavou usměrnil míč těsně vedle tyče.

Monaco po přestávce začalo v poklidu, pomohlo mu střídání, když Evru nahradil teprve 21letý Souleymane Camara. Ale ve středu nemohl Liverpool zastavit nikdo. Pokračoval ve hře z 1. poločasu a mohl přidat další branky. Zejména po akci Kewella, který vysunul Cissého a ten se objevil tváří v tvář brankáři Romovi. Zákrok ochránce monacké svatyně patřil do kategorie zázračných.

Monaco odpovídalo na každý útok domácích protiútokem a zdálo se, že přebírá iniciativu. Rafa Benítez se rozhodl oživit hru a poslal na hrací plochu Milana Baroše místo již poněkud unaveného Djibrila Cissého. To běžela 69. minuta zápasu a jako naschvál hned o dvě minuty později se zrodila nejnebezpečnější akce Monaca. Po rohovém kopu hlavičkoval Emmanuel Adebayor a Dudek musel ukázat své nesporné umění.

A pak přišla 84. minuta, kterou klidně můžeme přezdívat "Barošova"! Fantasticky na hranici pokutového území zpracoval centr Josemiho, elegantně se zbavil svého strážce Sébastiena Squillaciho a zatáhl míč téměř až k brankové čáře. Když se zdálo, že mu nezbývá nic jiného, než vrátit balón zpět do pole, natlačil se před Romu a přesnou křížnou střelou k opačné tyči ho překonal. Mistrovský kousek a potlesk vestoje!

Autor: Vilém Hodr

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele