12. kolo
05.11.2023 16:15 CET
1 : 0
(1:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Oslavující Pepelu (© AFP)

Pepelu se ve věhlasnějším celku z Valencie gólově našel. Granadě venkovní ovzduší nesvědčí

Hráči Valencie si ve 12. kole LaLigy poradili v domácím prostředí s tápající Granadou 1:0 a dokázali bodovat již ve čtvrtém utkání v řadě. Netopýry nasměroval ke třem bodům v nastaveném čase první půle z pokutového kopu Pepelu, pro něhož se zároveň jednalo o druhý zásah v letošním ročníku. Bývalý záložník městského konkurenta Levante, kde za dvouleté působení v A-týmu skóroval pouze jednou, neudělal radost hostům, kteří mimo svůj stadion po návratu do ligy zatím získali jediný bod.

Granada v roli nováčka soutěže svými výkony neoslňovala a se ziskem pouhých šesti bodů se nacházela na předposlední příčce, přičemž její jediná výhra se uskutečnila 26. srpna. Od té doby Andalusané odehráli osm ligových klání, ve kterých ani jednou nezvítězili a hned pětkrát padli. Valencia na tom tak špatně nebyla, když neprohrála tři ligová střetnutí v řadě a v tabulce jí před startem kola patřilo deváté místo.

Domácí celek mohl roli mírného favorita potvrdit už po necelé minutě. Javi Guerra napřáhl z rohu velkého vápna, jeho kroucená rána však jen těsně minula šibenici. Kdyby na druhé straně nezradilo zpracování Myrta Uzuniho, mohl by albánský forvard pálit z nebezpečné pozice. Po půlhodině hry se ve vápně příliš ochotně poroučel k zemi Sergi Canós a dožadoval se penalty, ale rozhodčí jeho prosby nevyslyšel. Jinak tomu bylo krátce před odchodem do šaten, kdy Raúl Torrente udeřil do obličeje Huga Dura a sudí už pro tentokrát ukázal na bílý puntík. K exekuci pokutového kopu se postavil Pepelu a nedal Andrému Ferreirovi žádnou šanci.

Andalusané zaznamenali první střelu na branku až po změně stran. Na svědomí ji měl Gerard Gumbau, který se na ose hřiště ujal zahrávání přímého kopu, pokus z velké vzdálenosti však skryl pohodlně do rukavic Giorgi Mamardashvili. Na druhé straně předvedl výborný přehled o hře Guerra, když prostrčil míč na nabíhajícího Canóse, jenže tomu po ráně z první vystavil stopku reflexivním zákrokem Ferreira.

Valencia doma proti Granadě nezaváhala a získala tři body. Oba celky sehrají další ligový duel 11. listopadu. Netopýři se střetnou s Realem Madrid, Andalusané změří síly s Getafe.

Autor: Livesport.cz / Štěpán Trnavský

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele