28. kolo
09.03.2024 14:00 CET
1 : 0
(1:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Hugo Duro (© AFP)

Getafe ve Valencii uzemnil jeho odchovanec, český mladík přihlížel pouze z lavičky

Valencia navázala ve 28. kole LaLigy na dobrý výkon ze zápasu s Realem Madrid, když na domácím stadionu porazila Getafe 1:0. O jedinou branku utkání se na konci první půle postaral efektním lobem nejlepší střelec "Netopýrů" Hugo Duro, který před přestupem na východ Španělska působil právě v madridském klubu. Domácí celek tak potvrdil, že se mu na Mestalle proti Azolunes daří, jelikož s nimi neprohrál ve všech soutěžích již posedmé v řadě. Na lavičce hostů strávil celé utkání 17letý Čech Djordjije Medenica, který prošel sparťanskou akademií a do Španělska přišel z pražské Dukly.

Hráči Valencie mohli děkovat rozhodčímu za získaný bod proti Realu Madrid v minulém kole. V kontroverzním konci zápasu, který otřásl španělským fotbalem, totiž Netopýři za remizového stavu inkasovali. Sudí Jesús Gil Manzano ovšem před tím, než míč doputoval do sítě, odpískal konec. Těžká bitva čekala Los Che i tentokrát, jelikož na jejich hřiště přijelo Getafe. Hosté se sice v poslední době spíše trápili, stále však byli v tabulce jen o dva body za jejich sokem.

Aktivní vstup domácích do utkání vyústil v 16. minutě po přiťuknutí ze strany ve střelu Sergiho Canóse, jehož tvrdý pokus mířící pod břevno vytěsnil skvělým zákrokem brankář David Soria. S vytrvalým tlakem Netopýrů si obrana hostů dokázala dlouho poradit. To se změnilo ve 40. minutě, kdy Duro po parádní přihrávce Canóse za obranu neomylně přeloboval gólmana, čímž poslal svůj tým do vedení.

Po změně stran mohlo dojít k rychlé odpovědi madridského klubu. K obrovské příležitosti z bezprostřední blízkosti se totiž dostal Jaime Mata, výborně se však vytáhl brankář Giorgi Mamardashvili. V další šanci se objevil Nemanja Maksimovič, s jeho prudkým projektilem z hranice šestnáctky si ovšem opět poradil gruzínský gólman. V 83. minutě se dostal k zakončení z velké blízkosti Diego López, jehož pokus však pokryl Soria. O chvíli později se na druhé straně předvedl Mamardashvili, když pokus Gastóna Álvareze vytáhl z brankové čáry.

Domácí tak nakonec utkání dotáhli do vítězného konce. V následujícím kole se 17. března střetnou s Villarrealem, Getafe změří o den dříve síly s Gironou.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Solař

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele