14. kolo
25.11.2023 16:15 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Rafael Benítez (© AFP)

Celta Vigo cestu k vyloupení Mestally nenašla. Taktické šachy ve Valencii vyústily v dělbu bodů

Hráči Valencie remizovali ve 14. kole LaLigy se Celtou Vigo 0:0. Oba celky po návratu do ligového rytmu po reprezentační pauze předvedly značně pasivní výkon, který vedl k minimu šancí. Netopýři tak neodčinili vysokou porážku z předchozího utkání s Realem Madrid a ztratili důležité body v boji o evropské poháry. Alespoň je mohl těšit fakt, že s Los Celestes neprohráli již osmý domácí zápas v řadě.

Celta Vigo se i pod zkušeným trenérem Rafaelem Benítezem v letošní sezoně trápila. Po 13 odehraných kolech se nacházela v pásmu sestupu s jedinou výhrou, kterou dokázala vybojovat před téměř dvěma měsíci na hřišti trápící se Almeríe. Domácí Valencia sice v posledním utkání před reprezentační pauzou tvrdě narazila, když padla s Realem Madrid 1:5, do té doby však táhla sérii pěti zápasů v řadě bez porážky. Do karet jí hrál i fakt, že s Vigem v předchozích pěti kláních vždy zvítězila.

A ani začátek tohoto střetnutí nenapovídal jiný příběh. Valencia soupeře na dlouhé minuty uzamkla na jeho vlastní polovině, avšak většinu času pouze kombinovala daleko od branky. Úvodní šance visela ve vzduchu po přízemním centru Diega Lópeze do malého vápna, na míč si ovšem počkal hostující gólman. Záhy hosté svůj výkon zlepšili a brzy se také mohli radovat z první trefy, Iago Aspas ale nedokázal využít zaváhání při rozehrávce Giorgiho Mamardashviliho. K nevoli domácích příznivců pak následovala dlouhá nezáživná pasáž, kterou přerušil až šest minut před poločasovým hvizdem opět Aspas, jenž po přímém kopu hlavičkoval těsně vedle brány.

I druhá půle začala opticky lépe pro Netopýry, stejně jako v té úvodní si ale nedokázali vytvořit větší gólovou příležitost. Oba celky se snažily hrozit alespoň z vysokých centrů, ty však často letěly příliš daleko nebo končily v rukou brankářů, stejně jako dlouhé nákopy za obranu. První přesně mířený střelecký pokus tak vyslal až v 83. minutě Aspas, gólman ale jeho přízemní ránu vyrazil. Nic víc už utkání nenabídlo a oba týmy si připsaly zaslouženou remízu.

Valencia tak po vysoké prohře s Realem Madrid zaváhala i proti trápící se Celtě a doma získala jen bod. V následujícím kole se 2. prosince střetne s Gironou, Vigo změří o dva dny později síly s Cádizem.

Autor: Livesport.cz / Robin Zemánek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele