24. kolo
10.02.2024 21:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Kirian Rodríguez (© AFP)

Las Palmas přeskočilo Valencii v tabulce díky mistrně zvládnutému závěru

Hráči Las Palmas vyhráli ve 24. kole LaLigy nad Valencií 2:0. Dle očekávání šlo o vyrovnanou, náročnou bitvu pro obě strany. Během ní se ani jednomu z týmů nepodařilo získat signifikantní herní převahu a ani si vypracovat větší počet gólových příležitostí. Duel ale přece jen rozuzlení našel, když v 89. minutě trefil týmu z Kanárských ostrovů tři body důrazný Alex Suárez.

Překvapení letošní sezony z Las Palmas sice dvakrát v řadě zaváhalo, stále se ovšem drželo na fantastické deváté příčce jen tři body za Valencií. Netopýři však i přes nabitý program prokazovali velmi dobrou ligovou formu, když za poslední dva měsíce prohráli jen jednou. Po výhře nad poslední Almeríí se ale jejich útok musel připravit na druhou nejlepší obranu v celé soutěži.

Duel vyrovnaných soupeřů ze středu tabulky započal ve velmi rozvážném duchu. Míč trávil výrazně více času na kopačkách hráčů klubu z Kanárských ostrovů, střelecky produktivnější byli však zásluhou odvážných pumelic z velké vzdálenosti Bianconegros. Drtivá většina první půle tohoto prozatím nepříliš divácky atraktivního mače se odehrávala poblíž středového kruhu a ani jeden z týmů nedokázal svého soupeře zaskočit jakoukoliv kreativní ofenzivní myšlenkou. Na první významnější šanci v této taktické bitvě si diváci na Estadio Gran Canaria počkali až do 43. minuty, kdy po volném přímém kopu Javiho Guerrery Cristhian Mosquera o kousek minul levou tyč.

Úvod druhé půle přinesl více emocí než celý první poločas, po zákroku Maxima Perroneho v pádu se totiž Xotos dožadovali pokutového kopu. Sudí Guillermo Cuadra jejich ambice nicméně bleskově odmítl a jeho verdikt potvrdil také videorozhodčí. V 69. minutě se za obranou vynořil Munir El Haddadi, jehož ránu ovšem skvěle zlikvidoval Giorgi Mamardashvili, aby se navíc ukázalo, že marocký forvard byl v ofsajdu. V 89. minutě Suárez po centru Marca Cardony rozvlnil síť pohotovou hlavičkou a v momentě, kdy již soupeř prakticky nemohl reagovat, poslal žlutomodré do vedení. Závěrečný hřebíček do rakve Los Che zatloukl v páté minutě nastaveného času sám Cardona, který využil hrubé chyby propadnuvšího gólmana.

Zápas tak do vítězného konce dotáhli domácí. Obě mužstva odehrají další ligový zápas 17. února. Las Palmas změří síly s Atlétikem Madrid, Valencia se utká se Sevillou.

Autor: Livesport.cz / Tadeáš Rulf

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele