31. kolo
14.04.2024 14:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Youssef En Nesyri (© AFP)

Brzké vyloučení předznamenalo prodloužení nelichotivé výsledkové šňůry Las Palmas

Trápící se Las Palmas nezvládlo domácí duel 31. kola LaLigy proti Seville a po výsledku 0:2 si připsalo už čtvrtou porážku v řadě. Předzvěstí dalšího těžkého odpoledne celku z Kanárských ostrovů byla již šestá minuta, kdy se nechal vyloučit obránce Saúl Coco. Hosté využili přesilovku ještě na konci první půle, jelikož se prosadil Youssef En Nesyri. Definitivní klid na kopačky Andalusanů vnesl v nastavení druhé půle střídající Dodi Lukebakio.

Hráčům Las Palmas začal po fantastické první polovině sezony docházet dech, což potvrzovala jediná výhra z posledních devíti zápasů. Žlutomodré nejvíce trápila ofenziva, jež se neprosadila už třikrát v řadě. Špatné formy domácích chtěla využít Sevilla, která v minulém kole napravila zaváhání se Celtou Vigo a porazila Getafe na jeho půdě 1:0.

K vítězství nakročila i na Kanárských ostrovech, neboť při jedné z prvních útočných akcí zatáhl za záchrannou brzdu domácí obránce Coco a vinou červené karty se na trávníku neohřál ani šest minut. Ztráta jednoho hráče byla pro Las Palmas signálem k tomu, aby se soustředilo na činnost, která mu jde nejlépe, tedy na bránění. Hostům dělal defenzivní blok soupeře potíže, protože s výjimkou nepřesné rány Isaaca Romera se dlouho nedostali k jediné pořádné příležitosti. Ve 43. minutě se přesto měnilo skóre, když si En Nesyri našel centr ve vápně a poslal balon s odrazem o zem do sítě.

Sevilla mohla orámovat poločasovou přestávku druhým gólem po perfektně rozehraném signálu, jenže Romerovi se nepovedlo přesně přihrát ani zakončit. Las Palmas poté přidalo na tempu, což se málem projevilo i ve skóre. Těsné vedení hostujícího týmu však držel zkušený brankář Orjan Nyland. Pro domácí navíc mohlo být ještě hůře, nicméně En Nesyriho při přesném zakončení obral o radost těsný ofsajd. Pojistku tak přidal až v závěru z protiútoku Lukébakio.

Las Palmas ani tentokrát neprolomilo sérii nezdarů a nezískalo ani bod. V příštím kole se 20. dubna utká se Celtou Vigo, Sevilla změří o dva dny později síly s Mallorkou.

Autor: Livesport.cz / Tomáš Buda

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele