15. kolo
01.12.2023 21:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Hráči a trenér Las Palmas děkují fanouškům (© AFP)

Nováček z Kanárů vzlétl tabulkou. Výtečnou formu Getafe přibrzdila špatná disciplína

Hráči Las Palmas využili výhodu domácího prostředí a v předehrávce 15. kola španělské LaLigy porazili Getafe 2:0. Klub z madridského předměstí tak okusil první ligovou porážku od konce září. Skóre otevřel ve 43. minutě přesně umístěnou hlavičkou domácí Julián Araujo, druhý poločas pak ovlivnila zejména brzká červená karta pro Omara Aldereteho. Zbytek zápasu žlutomodří v poklidu kontrolovali kombinační hrou. V závěru navíc dokázal navýšit vedení Cristian Herrera, a jeho tým tak poskočil na osmé místo ligové tabulky.

Útok Las Palmas byl na začátku sezony tím nejhorším v soutěži, od začátku října se mu však začalo dařit a na výsledcích to bylo znát. Jen ve dvou případech vyšel střelecky naprázdno, což rázem vedlo k porážkám, ve všech ostatních případech však klub z ostrova Gran Canaria bodoval a poskočil do klidného středu tabulky. Getafe ovšem už osm zápasů v řadě čekalo na přemožitele, k průběžné osmé příčce ale vedly zejména úspěchy z domácího hřiště, jelikož venku ještě Azulones nevyhráli.

Hráči Getafe do zápasu nevstoupili tou správnou nohou, úvodní tlak domácích sice přežili bez inkasovaného gólu, když ale v deváté minutě fauloval Óscar Rodríguez a rozhodčí bez váhání ukázal červenou kartu, hostujícím fanouškům zatrnulo. Nakonec si ale mohli oddychnout, Mateo Busquets Ferrer jí totiž po konzultaci s videorozhodčím odvolal.

Tato výstraha madridskému klubu nestačila a nechala domácí nadále kombinovat ve středu pole. Projevila se však impotence útoku žlutomodrých, kteří si až do 43. minuty nedokázali vytvořit gólovou šanci. Pak ale vyslal Kirian Rodríguez přesný centr na hlavu krajního obránce Arauja a ten svou první brankou mezi španělskou elitou bezpečně poslal domácí do vedení.

Hosté do druhé půle vyrukovali s více soubojovější taktikou, ta jim ale byla osudná hned po necelé minutě, kdy Alderete přišlápl patu Enza Loiodiceho a tentokrát už Ferrer hosty červené karty neušetřil. Zdvojnásobit vedení domácích mohl Saúl Coco, jeho hlavičku však bravurním zákrokem vytěsnil David Soria. Žlutomodří se ale i tak druhého gólu dočkali, když v nastavení brankáře Soriu překonal Herrera.

Las Palmas tak potvrdilo domácí sílu a na svém stadionu ovládlo čtvrtý z posledních pěti zápasů. V příštím kole se představí 9. prosince na půdě Deportiva Alavés, Getafe o den dříve přivítá Valencii.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Foltýn

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele