8. kolo
02.10.2023 21:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Ostrov Gran Canaria zůstal nedobyt. Celtě protáhl sérii nezdarů zpackaný závěr i smůla Larsena

Hráči Las Palmas porazili v osmém kole LaLigy Celtu Vigo 2:1 a stále na domácím stadionu v letošní sezoně nepoznali přemožitele. Byli to sice hosté, kteří se po změně stran jako první dostali do vedení, v 84. minutě ovšem dokázal z penaltového puntíku srovnat Jonathan Viera. V dlouhém nastavení se nakonec stal hrdinou Marc Cardona, jenž rozhodl o senzačním obratu. Naopak smolařem Los Celestes byl Jörgen Strand Larsen, který během necelých 90 minut stihl trefit tyč a břevno, přičemž radost ze vstřeleného gólu mu sebral i zásah videa. Vigo tak už počtvrté v řadě neokusilo chuť vítězství.

Las Palmas po postupu do nejvyšší španělské soutěže vsadilo všechno na defenzivní kartu. Ani jeden z jeho dosavadních sedmi odehraných duelů nenabídl více než dvě branky, úspěch mu to ovšem přinášelo výhradně v domácím prostředí. Tam dosud inkasovalo jen jednou a při posledním vystoupení před svými fanoušky zaznamenalo i první výhru. Výbornou formu brankáře Álvara Vallese toužil otestovat Larsen, jenž skóroval v předchozích dvou venkovních utkáních.

Domácí drželi na svém území statistickou převahu od samého začátku. První velkou příležitost ke skórování si připravili v 17. minutě. Velký problém pro Celtu totiž představoval centr Pejiňa, který se od dvou protihráčů odrazil málem až do sítě, brankář Iván Villar se ale stihl před ulehnutím natáhnout a míč vyškrábl do bezpečí. Vigo ale také zahrozilo, Jonathan Bamba sice ve 29. minutě z bezprostřední blízkosti Álvara Vallese nepřekvapil, dorážka Larsena již nebezpečná byla a balon zastavilo až břevno. Zanedlouho se Larsen již do sítě trefil, radost z branky ale brzy vystřídalo zklamání, protože video ukázalo, že brance předcházel faul.

Larsenovi nebyl zápis do střeleckých statistik vůbec přán, neboť v 59. minutě si skvěle naběhl na pozemní přihrávku Carlose Dotora. Nadějná střela ale mířila jen na vzdálenější tyč, od které se míč odrazil mimo branku. Co se několikrát nevyvedlo Larsenovi, vyšlo Anastasiu Douvikasovi. Bamba si v 67. minutě velmi dobře našel řeckého fotbalistu, jenž po přesné přihrávce vstřelil úvodní gól zápasu. Kanárci z Las Palmas stihli ale něco málo vídaného. Carl Starfelt se dopustil nedovoleného zákroku a nabídnutou příležitostí v podobě penalty Viera nepohrdl a zadělal na otočce, protože v poslední minutě zařídil vybojované vítězství za bouřlivé podpory Cardona.

Las Palmas tak neprohrálo ani ve čtvrtém domácím klání, podruhé v řadě navíc bralo všechny body. V příštím kole se 8. října představí na půdě Villarrealu, Celta Vigo tentýž den přivítá Getafe.

Autor: Livesport.cz / Josef Gotvald

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele