13. kolo
12.11.2023 18:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Ivan Rakitič (© AFP)

Alonsova Sevilla neuhnula z remízové cesty ani v derby. Zelenému zbarvení města zamezil Rakitič

Betis ve 13. kole LaLigy odjel ze stadionu úhlavního rivala s bodem, když se Sevillou remizoval 1:1. Opatrný průběh souboje znesvářených celků prolomil svým gólem až v 72. minutě hostující Ayoze Pérez. Zelenobílí by se v případě udržení náskoku dočkali první výhry ve vzájemném ligovém střetnutí od září 2018, o tuto radost je však nakonec obral Ivan Rakitič. Diego Alonso, na začátku října jmenovaný trenér domácích, tak se svými novými svěřenci zapsal nerozhodný výsledek i ve čtvrtém odkoučovaném duelu španělské nejvyšší soutěže.

Středeční výkon Rojiblancos proti Arsenalu skoro jako by naznačoval, že se Sevilla myšlenkami soustředila spíše na nadcházející derby s Betisem, jelikož v Londýně za celý zápas vyprodukovala jedinou střelu. Hlavní úskalí domácích představovaly rychle inkasované góly, protože z posledních pěti ligových utkání skórovali jako první jen proti Realu Madrid. Naopak zelenobílí se pyšnili náramnou formou, protože ovládli pět soutěžních střetnutí v řadě a tradičně atakovali pohárové pozice.

Betis vstoupil do zápasu daleko aktivněji a v prvních momentech si vytvořil slibné příležitosti, které se mu podařilo zakončit střelami mezi tři tyče. Ty si ovšem brankář Marko Dmitrovič bez větších potíží hlídal. V 15. minutě byl sice překonán pokusem Héctora Bellerína. Gólu nicméně předcházel ofsajd, a tak se změna skóre nekonala. Do další obrovské příležitosti si po půlhodině hry a parádní průnikové přihrávce od Isca naběhl Juan Miranda. Jeho zakončení však pohotovým zákrokem zlikvidoval Dmitrovič.

Úvod druhého dějství patřil Rojiblancos, kterým se podařilo přesunout těžiště hry před branku svého rivala. Po povedeném protiútoku v 57. minutě nicméně mohl poslat hosty do vedení Pérez. Španělský univerzál se po přihrávce od Isca nádherně uvolnil a z hranice pokutového území napálil pravou tyč. Los Hispalenses mohl k výhře přiblížit pro změnu Youssef En Nesyri. Jeho zakončení hlavou z nadějné pozice ale skončilo na míle daleko od levé tyče. V 72. minutě se tak slova opět chopil Pérez, který si našel odražený balon a uklidil ho do odkryté sítě. Vedení hostům nicméně nevydrželo dlouho. Za vápnem totiž napřáhl Rakitič a nádhernou ranou do levé šibenice srovnal.

Sevilla tak na rivala nevyzrála a připsala si opět jen bod. V dalším kole po reprezentační přestávce navíc zamíří na hřiště evropským tažením namotivovaného Sociedadu. Betis přivítá 26. listopadu Las Palmas.

Autor: Livesport.cz / Daniel Kos

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele