17. kolo
16.12.2023 18:30 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Radost hráčů Getafe (© AFP)

Sevilla si v lize nadále zahrává s ohněm. Pod dominantní triumf Getafe se podepsal Greenwood

Tápající Sevilla v 17. kole LaLigy prohrála doma 0:3 s Getafe a nadále se zmítá v těžké výkonnostní i výsledkové krizi. Hráči Azulones rozhodli ještě během první půle, když se nejprve z penaltového puntíku nemýlil Borja Mayoral a před pauzou se po přihrávce Masona Greenwooda prosadil i Jaime Mata. Angličan pak ještě v závěru proměnil penaltu. Tragickou sezonu Andalusanů ilustruje například i fakt, že od začátku října vyhráli jen dva zápasy v Copa del Rey a čekání na triumf v lize nyní prodloužili již na 10 střetnutí.

Sevilla v úterý nadobro ztratila šanci na účast v pohárové Evropě na jaře, a tak už se mohla naplno věnovat pouze domácím soutěžím. V lize se ovšem nacházela pouze tři body nad sestupovými pozicemi, navíc v ní zvítězila naposledy na konci září, nutně tedy potřebovala zabrat. Getafe se jevilo jako ideální protivník, jelikož na hřištích soupeřů ještě v této sezoně nejvyšší španělské soutěže nevyhrálo. Poslední tříbodový úspěch na hřišti klubu z Andalusie navíc zaznamenalo před pěti lety.

Domácí, které sužovala četná zranění, opařil hned ve třetí minutě arbitr zápasu Juan Pulido, který ukázal na značku pokutového kopu po ruce obránce Sevilly. Španělský šutér Mayoral se nemýlil a proměněnou penaltou se osamostatnil v tabulce střelců na druhém místě s 10 góly. Zvýšit vedení Azulones mohl Juanmi Latasa, jeho střela však proletěla kolem levé tyče brány Marka Dmitroviče. Zanedlouho poté však obráncům Sevilly pláchl Mata, který využil přihrávky Greenwooda a prostřelil gólmana domácích. Do kabin tak šli hosté s dvougólovým náskokem.

V druhém poločase jako první zahrozil Latasa, jeho hlavička však mířila daleko od levé tyče Dmitrovičovy branky. Ten stejný hráč spálil obrovskou příležitost v 68. minutě, když mu Mayoral naservíroval míč přímo před prázdnou bránu a útočník Getafe trestuhodně přestřelil. Domácí ale i tak nakonec třetí gól přidali, na začátku poslední desetiminutovky zahrál Juanlu Sánchez nedovoleně ve vápně a Greenwood nabídnutou penaltu bezpečně proměnil.

Getafe tak využilo špatné formy Rojiblancos a zvítězilo. V příštím kole se 19. prosince představí na hřišti Atlétika Madrid, Sevilla se ve stejný den střetne s Granadou.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Foltýn

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele