31. kolo
12.04.2024 21:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Betisu (© AFP)

Betis po nevydařeném období konečně zabral, nový kouč Celty Vigo zažil první pád

Fotbalisté Betisu ve 23. kole LaLigy prolomili čtyřzápasovou sérii proher, když na vlastní půdě porazili Celtu Vigo 2:1. Po velmi vyrovnané první půli měli domácí skvělý vstup do druhého dějství, což vedlo k trefě Juana Mirandy, jenž se v letošním ročníku prosadil vůbec poprvé. Vítěznou branku poté vstřelil v 83. minutě po výborné individuální akci Nabil Fekir. Mladý trenér hostů Claudio Giráldez se tak musel ve třetím duelu na lavičce smířit s první porážkou, která Los Celestes opět přiblížila k sestupovému pásmu.

Čistě z pohledu věhlasu se sice zdál být favoritem Betis, opatrnost bookmakerů však byla zcela pochopitelná. Andalusané v lize čtyřikrát v řadě padli a pomalu se jim vzdalovaly příčky zajišťující evropské poháry. Celta naopak cestovala do Sevilly podruhé za krátkou dobu, přičemž před reprezentační pauzou porazila červeno-bílého zástupce tohoto města 2:1. Dařilo se jí navíc i ve vzájemných kláních, která třikrát za sebou opanovala.

A i tentokrát měli Los Celestes dobrý vstup do utkání, když už ve 14. minutě poprvé zahrozil Jörgen Strand Larsen, jeho ránu z úhlu ale pohotově vyrazil Rui Silva. Norský útočník se dostal do šance i o 11 minut později, kdy hlavičkou jen těsně minul domácí branku. I přes slibné šance hostů sledovali diváci v prvním poločase velmi vyrovnanou hru od obou celků, které dominovaly především obrany. Betis si vytvořil příležitost pouze z rohového kopu, hlavičkující Germán Pezzella však mířil nad.

Manuel Pellegrini očividně nebyl s výkony svých svěřenců v prvním dějství spokojený, a tak se ihned po změně stran rozhodl pro dvojité střídání. V úvodu druhého poločasu to mělo pozitivní účinek, neboť domácí zatlačili svého soupeře a postarali se o pořádný závar ve vápně. Ten sice ještě Celta dokázala ubránit, v 53. minutě už se ovšem El Glorioso z první trefy přece jen radovali. Héctor Bellerín našel krásnou přihrávkou v pokutovém území Mirandu, jenž placírkou umístil míč přesně k levé tyči. Hosty inkasovaný gól příliš nenakopl a byli to naopak zelenobílí, kteří mohli v 81. minutě navýšit své vedení. Nádhernou průnikovou nahrávkou vyslal Isco za obranou Cédrica Bakamba, jeho následná střela ale byla zblokována na roh. Mrzet jej to však nemuselo, protože jen o pár chvil později definitivně rozhodl tvrdým projektilem pod břevno střídající Fekir, jehož na levé straně hřiště opět vybídl skvělým pasem Isco. Francouzova branka byla nakonec ta rozhodující, neboť v nastavení ještě dokázal snížit Larsen.

Betis tak poprvé od konce února okusil chuť vítězství. V příštím kole se představí 20. dubna ve Valencii, Celta Vigo tentýž den přivítá Las Palmas.

Autor: Livesport.cz / Oto Blaschke

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele