23. kolo
03.02.2024 16:15 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Pejiño (© AFP)

Čerstvá posila z Jižní Ameriky smazala chybu parťáka, oslabená Granada brala bod

Granada remizovala ve 23. kole LaLigy na vlastním hřišti s Las Palmas 1:1. Utkání pro domácí nezačalo šťastně, když po 21 minutách hry musel opustit hřiště vyloučený Kamil Piatkowski. Prohřešek polského obránce, který navlékl dres Granaďanů teprve podruhé, pomohl krátce před pauzou zmírnit jeho kolega ze stoperské dvojice Bruno Méndez, jenž si po příchodu z brazilské ligy připsal vůbec první trefu na evropské scéně. Žlutomodří kontrovali až v 68. minutě, kdy se o nerozhodný výsledek po pěti minutách na trávníku zasloužil Pejiňo.

Las Palmas předvedlo statečný výkon proti Realu Madrid, jemuž podlehlo až po gólu z 84. minuty. Žlutomodří však mohli být spokojení, když se nadále pohybovali v horní polovině tabulky s mírným odstupem na pohárové příčky. Zato Granada se trápila. V minulém kole Andalusané prohráli už 10. duel na hřišti soupeře v ročníku a na kýženou 17. příčku ztráceli šest bodů.

Ani další duel nezačal pro domácí celek vesele, když ve 21. minutě zatáhl za záchrannou brzdu poslední obránce Piatkowski a po přezkoumání videa uviděl červený kartonek. Navzdory oslabení přežila Granada první půli bez úhony, naopak krátce před pauzou skórovala. Premiérový gól v evropském fotbale zaznamenal Méndez, jenž zúročil dalekonosnou přihrávku a po zemi nasměroval míč přesně k levé tyči.

Hráči Las Palmas se od začátku druhého dějství snažili zúročit početní převahu, v cestě jim však stála pevná obrana soupeře. Kýženého zásahu tak dosáhli až v 68. minutě, kdy se razantní hlavičkou prosadil střídající Pejiňo. Fanoušci domácího celku se o chvíli později radovali z vyrovnání, gól ovšem ihned odvolal rozhodčí kvůli ofsajdu.

Granada tak doma alespoň remizovala. Další duel ji čeká 11. února v Barceloně, Las Palmas se o den dříve střetne s Valencií.

Autor: Livesport.cz / Martin Janeček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele