28. kolo
09.03.2024 18:30 CET
2 : 3
(2:1)

Reportáž

André Silva (© AFP)

Baskové si proti bojovné Granadě dali s obratem na čas. Hrdinou se stal Silva

Hráči favorizovaného Realu Sociedad se v utkání 28. kola LaLigy pořádně nadřeli na vítězství 3:2 v Granadě. S Basky to velkou část duelu vypadalo bledě, když outsidera poslal dvakrát do vedení Myrto Uzuni. Hosté ale vždy srovnali a v samotném závěru jim tři body vystřelil André Silva. Hráči ze San Sebastiánu tak po dvou prohrách v domácí soutěži a vyřazení z Ligy mistrů konečně zažili chuť vítězství, a to hned popáté z posledních šesti vzájemných zápasů proti Rojiblancos.

Hra Realu Sociedad zkraje sezony byla jednou z nejatraktivnějších napříč nejlepšími evropskými ligami, jenže tyto časy byly dávno zapomenuty. Od začátku února Baskové vyhráli jediný soutěžní duel, což v tabulce LaLigy zapříčinilo pád mimo příčky zajišťující evropské poháry i vypadnutí z Ligy mistrů. Granada měla ještě o poznání větší potíže, jelikož se každým kolem přibližoval její pád do druhé nejvyšší soutěže.

Pokles formy celku ze San Sebastiánu málem podtrhl Mikel Merino, jenž v úvodu střetnutí nevídaně razantní malou domů pořádně vystrašil svého brankářského kolegu. K jeho štěstí Álex Remiro tuto prudkou přihrávku vyhlavičkoval do zázemí. Na druhé straně vyslal utaženou ránu na vzdálenější tyč Kamil Józwiak a Remiro jeho pokus vyrazil pouze před sebe. Dobíhajícího Facunda Pellistriho následně podrazil Javi Galán a rozhodčí po právu ukázal na bílý puntík. K penaltě se postavil Uzuni a zkušeně napálil balon k tyči. Hostům se však ještě do poločasu podařilo vyrovnat. Byl u toho Umar Sadiq, jenž hlavičkoval po nadýchaném centru Braise Méndeze. V nastaveném čase prvního poločasu si Granada vzala vedení zpět. Ústřední postavou se stal opět Uzuni, který využil nešťastného obranného zákroku Igora Zubeldii a hlavou pohodlně doklepl míč za záda Remira.

Po změně stran vybojoval standardní situaci Mikel Oyarzabal. K její exekuci se postavil Beňat Turrientes, a přestože ji zahrával z ostrého úhlu, dokázal pořádně zaměstnat Augusta Batallu. Ten totiž musel tvrdý projektil nadvakrát krotit. Aktivní přístup Basků přinesl ovoce až v 80. minutě. Na centr ideálních parametrů z kopačky Kierana Tierneyho si naběhl Robin Le Normand a prudkou ranou rozvlnil síť. Učebnicový obrat dokonal v samotném závěru Silva. Ten se nacházel ve správný čas na správném místě, když doklepl vyraženou střelu Turrientese za záda bezmocného Batally.

Real Sociedad tak vyhrál už pátý z posledních šesti zápasů hraných na tomto stadionu. V příštím kole přivítá 15. března Cádiz, Granada se představí o den později na Mallorce.

Autor: Livesport.cz / Štěpán Trnavský

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele