13. kolo
11.11.2023 18:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Borja Mayoral (© AFP)

Španělsko poznává umění neposlušného Angličana. Brzký direkt Getafe znegoval gól do šatny

Fotbalisté Granady remizovali ve 13. kole LaLigy na domácí půdě s Getafe 1:1. Skvělý vstup Azulones do utkání demonstroval hned v úvodu Borja Mayoral, jemuž na přesný zásah přihrál Mason Greenwood. Host z Manchesteru United tak navázal na asistenci z minulého kola, ani ta ale na tříbodový zisk nestačila. V nastavení úvodní půle se totiž proti svému bývalému klubu prosadil záložník Gonzalo Villar a první trefou ve španělské nejvyšší soutěži odvrátil čtvrtou prohru Nazaríes za sebou.

Granada od začátku září vyhrála jediný soutěžní duel, i ten jí však nakonec pořádně zhořkl. Jednalo se o utkání španělského poháru, v němž sice zdolala soupeře z páté ligy, neoprávněně ovšem nastoupil brankář z B-týmu, kvůli čemuž byl tento výsledek zkontumován ve prospěch outsidera. Getafe naopak po patáliích s udržením prvoligové příslušnosti předvádělo v aktuálním ročníku lepší výkony, díky nimž zaujalo pozici v klidném středu tabulky.

Rozdíl v kvalitě obou mužstev demonstrovali Azulones už ve druhé minutě. Greenwood neohroženě pronikl do pokutového území a přesnou přihrávkou do malého vápna vybídl ke skórování Mayorala, který zakončoval do odkryté sítě. Za Granaďany se ve 23. minutě pokoušel odpovědět Myrto Uzuni. Jeho razantní rána ale skončila jen těsně nad horní tyčí. Nováček soutěže se nicméně krátce před pauzou dočkal vyrovnání. Carlos Neva obdržel dlouhý balon až z vlastní poloviny a parádní přihrávkou z prvního doteku našel Villara, který překonal brankáře střelou k bližší tyči.

Fotbalisté madridského klubu vstoupili razantně i do druhé půle a už po pár okamžicích pálil z prostředka vápna Carles Aleňá. Jeho zakončení však mířilo přímo do rukavic gólmana. Getafe dokázalo nováčka zatlačit až k vlastní šestnáctce. Červenobílá stěna nicméně zvládala pokusům o její rozbourání zdárně odolávat. Po zisku balonu se navíc domácí snažili o rychlé založení protiútoku. Jejich úspěšnosti nicméně bránila dobře organizovaná defenziva Azulones.

Getafe tak remízou na půdě utrápeného soka prodloužilo sérii bez porážky na osm soutěžních duelů. V příštím kole 25. listopadu přivítá Almeríi, Granada se o den dříve představí na půdě Deportiva Alavés.

Autor: Livesport.cz / Daniel Kos

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele