16. kolo
08.12.2023 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Borja Mayoral (© AFP)

Getafe vrátil do zajetých kolejí pozdní gól Mayorala. Valencia doplatila na selhání kapitána

Getafe zvítězilo v 16. kole LaLigy na svém stadionu proti Valencii 1:0. V defenzivně laděném duelu se diváci dočkali první střely na bránu až po změně stran. Vyrovnaný průběh narušil v 50. minutě hostující kapitán Gabriel Paulista, jenž po ostrém faulu do obličeje unikajícího soupeře uviděl druhou žlutou kartu a zamířil předčasně do kabin. Početní převahu domácí využili v 87. minutě, kdy se prosadil jejich nejlepší střelec Borja Mayoral. Madridský celek se tak po ukončení osmizápasové série neporazitelnosti z minulého kola vrátil zpět na vítěznou vlnu.

Hráči Getafe přišli v posledním klání o na jejich poměry neobvyklou šňůru duelů bez porážky, která se nakonec vyšplhala až na číslo devět. Jednu skvělou šňůru ale Azulones stále drželi, a to konkrétně neporazitelnost na domácí půdě, kde neprohráli od startu sezony. Tentokrát na jejich hřiště přijeli fotbalisté Valencie, kteří příliš důvodů k úsměvu neměli, jelikož za poslední dva měsíce uspěli v lize jen dvakrát. Zajímavostí střetnutí byl fakt, že oba celky měly totožný počet bodů a také naprosto stejné skóre 17:20.

Úvodní půlhodinu provázela naprostá ofenzivní marnost na obou stranách, když ani jeden z celků nevyprodukoval jedinou střelu. Getafe tak akorát dostávalo své pověsti s ohledem na počet faulů, jelikož v této statistice vévodilo celé ligové soutěži. Vůbec první ohrožení branky vyplodil ve 37. minutě obránce Cristhian Mosquera, jenž po přímém kopu hlavičkoval nad břevno.

O výraznější vzruch se tak až po změně stran postaral kapitán hostů Paulista, jenž po úderu do obličeje soupeře viděl druhou žlutou kartu a předčasně putoval do sprch. Zápis o utkání ovšem i nadále plnila pouze barevná ohodnocení závažnějších faulů. Getafe se postupně snažilo zmáčknout soupeře ve vlastní šestnáctce, k žádné výraznější šanci to však nevedlo. Příležitost k otevření skóre přinesla až 80. minuta, kdy Jaime Mata z otočky napálil dobře postaveného gólmana. Slovo si tak chvíli před koncem vzal Mayoral, jenž přesnou hlavičkou k levé tyči zařídil pozdní rozhodnutí. Mimo záběry kamer se ještě provinil Javi Guerra, který uviděl červenou kartu. Stejný úděl postihl na druhé straně také Domingose Duarteho.

Getafe tak doma uspělo a na své konto si připsalo tři body. Oba týmy sehrají další ligový duel 16. prosince. Netopýři změří síly s Barcelonou, Azulones vyzvou Sevillu.

Autor: Livesport.cz / Martin Janeček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele