12. kolo
06.11.2023 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Mason Greenwood v souboji s Robertem Navarrem (© AFP)

Žlutá ponorka na předměstí Madridu tvrdě narazila. Oslabené Getafe dovedl k triumfu Mayoral

Getafe ve 12. kole LaLigy prolomilo pětizápasovou ligovou sérii remíz, když na vlastní půdě porazilo Cádiz 1:0. Hosté již od 44. minuty hráli v početní převaze, jelikož se nechal za zbytečný faul vyloučit Djené. Domácí to však nakonec mrzet nemuselo, protože si díky srdnatému výkonu došli pro tři body, které jim v 76. minutě zajistil Borja Mayoral.

Pro většinu celků z LaLigy mělo být odskočení si do španělského poháru příjemným relaxem doplněným šancemi pro hráče širšího kádru. Zatímco Getafe tomu dostálo a nasázelo 12 branek, Cádiz zvládl souboj s celkem ze čtvrté nejvyšší soutěže až po penaltách. Ofenzivní sebevědomí toužili Azulones přenést i do ligy, v níž remizovali pětkrát za sebou. Čekání na výhru se týkalo i hostujících Pirátů, kteří naposledy slavili první zářijový den. V této sezoně navíc ještě nezvítězili na hřištích soupeřů.

K výraznějšímu ohrožení branky se dostali hosté po 10 odehraných minutách, když Robert Navarro hlavou označkoval horní tyč. Většinu času se poté hrálo především mezi oběma šestnáctkami a obě mužstva neúspěšné procházela defenzivou svého soupeře. Nejblíže ke vstřelení branky byl ve 40. minutě po přihrávce Rogera Martího Chris Ramos, domácí gólman však střelu vytěsnil na roh. Od konce první půle museli domácí dohrávat bez vyloučeného Djeného, a výrazně si tak zkomplikovali cestu za úspěšným prolomením série remíz.

Od začátku druhého dějství nebylo na hřišti výrazně znát, že domácí mají o jednoho hráče méně. Žlutá ponorka sice držela více míč na svých kopačkách, ale v ofenzivě se stále nebyla schopna dostat gólových situací a neúspěšně dobývala defenzivní tvrz madridského klubu. V 76. minutě to bylo naopak Getafe, které i přes početní nevýhodu otevřelo skóre tohoto utkání. Po prodloužení rohového kopu Mayoral překonal z blízka hostujícího golmana, a oslavil tak svůj 150. zápas v LaLize šestým gólem v aktuální sezoně. Pojistit vítězství mohl v 85. minutě Nemanja Maksimovič, ale skvělým zákrokem se proti němu blýsknul Conan Ledesma.

Týmem, který ukončil čekání na výhru, se tak stalo Getafe. To se v příštím kole představí 11. listopadu v Granadě, Cádiz zamíří o den později na Mallorku.

Autor: Livesport.cz / Miloslav Prášek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele