19. kolo
03.01.2024 19:15 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Iago Aspas (© AFP)

Beníteze pomohl uklidnit infarktový závěr. Celta rozhodla o výhře nad Betisem v nastavení

Celta Vigo vstoupila do nového roku výhrou 2:1 nad Betisem. Domácí zahájili duel 19. kola LaLigy inkasovanou brankou již po šesti minutách. Hosté si vedení příliš dlouho neužili, jelikož poměrně záhy vyrovnal proměněnou penaltou zkušený Iago Aspas. To nejdůležitější se ovšem událo až v závěru, když nejdříve rozhodčí neuznal trefu Jörgena Stranda Larsena. Z další hraniční situace se však v nastavení prosadil jiný Seveřan -⁠ 19letý Williot Swedberg. Tříbodový zisk potěšil Rafaela Beníteze, jehož pozice byla vzhledem k dosavadním neuspokojivým výsledkům žhavým tématem.

Hráči Betisu prožívali dobu remízovou, hned tři z posledních nerozhodných výsledků se ale daly považovat za částečný úspěch, neboť přišly proti pohárovým aspirantům. Hořkou pilulku však pro fanoušky celku ze Sevilly představovalo vypadnutí ve skupinové fázi Evropské ligy. Ještě o poznání horší nálada přesto panovala v kádru Celty Vigo, která se nacházela na sestupových pozicích.

Další vrásky na čele kritizovaného trenéra Beníteze navíc udělal už v šesté minutě Aitor Ruibal, jenž sebevědomě převzal přihrávku od Isca a zakončil přesně na zadní tyč. Hosté se ovšem z vedení dlouho neradovali, jelikož si Borja Iglesias ve vlastním vápně spletl balon s nohou Larsena a rozhodčí nařídil penaltu. K ní se postavil 36letý Aspas a své zkušenosti přetavil ranou po zemi ve vyrovnání. Od té chvíle se hra přelévala ze strany na stranu, diváci však na větší šance do konce první půle čekali marně.

Totéž se dalo tvrdit o dění na trávníku po změně stran. Celta sice přidala na tempu a dostávala se i do zakončení, jenže žádné nemělo takové parametry, aby ohrozilo bránu Ruie Silvy. Až čtvrt hodiny před koncem přišel náznak příležitosti i ve vápně domácích, ránu Luize Henriqueho ale zblokovala obrana a stejně skončil i pokus Sergiho Altimiry. Jak bývá ve Španělsku zvykem, týmy se postaraly o pořádný rozruch v samotném závěru. Po zmatcích v hostující šestnáctce se nejdříve prosadil z hraniční situace Larsen, hlavní sudí však po dlouhém přezkumu u videa nakonec neodvolal gól pro ofsajd, ale kvůli faulu Aspase. V 10minutovém nastavení pláchl zmatené defenzivě Betisu z vlastní poloviny vybíhající Swedberg a po kličce Silvovi spustil lavinu nadšení na tribunách.

Celta si tak připsala třetí výhru v aktuální ligové sezoně. O další bodový zápis se hráči Viga pokusí 13. ledna na Mallorce. Betis vyzve ve stejný den Granadu.

Autor: Livesport.cz / Tomáš Buda

Komentáře (1)

Přidat komentář
oli9

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele