9. kolo
08.10.2023 18:30 CET
2 : 2
(2:2)

Reportáž

Jorgen Strand Larsen (© AFP)

Sázka na agresivitu dovedla Getafe k remíze. Celta využila hodinovou přesilovku jen jednou

Celta Vigo remizovala v devátém kole LaLigy na svém hřišti s Getafe 2:2. Hosté se na Estadio Balaídos ujali rychlého vedení, kromě přesné mušky si však přivezli také pořádně ostré lokty. Už v první půli totiž viděli hned šest žlutých karet, dvě z nich pak Domingos Duarte, jenž byl už ve 30. minutě, kdy vládl remízový stav, vyloučen. Krátce poté se ale paradoxně prosadil Mason Greenwood, který se po příchodu z Manchesteru United trefil poprvé. Posledním úspěšným střelcem však byl domácí Jörgen Strand Larsen.

Celta Vigo ani v letošní sezoně pod nově zvoleným zkušeným trenérem Rafaelem Benítezem nepředváděla dobré výkony, o čemž svědčila pouhá jedna výhra z osmi odehraných kol a tudíž až 18. příčka v tabulce. Naopak Getafe, které minulý ročník bojovalo o záchranu, mělo na svém kontě již devět získaných bodů, přičemž v předchozích dvou utkáních uhrálo remízy se silným Bilbaem a poté i Villarrealem. Do karet mu hrál i fakt, že s Vigem neprohrál tři vzájemné střetnutí v řadě.

Pokud se fanoušci madridského celku zpozdili při cestě na stadion, tak přišli o úvodní trefu svých oblíbenců. Začátek snů zařídil pro El Geta Borja Mayoral. Španělský útočník si poradil s obranou Los Celestes a nekompromisně uklidil míč do odkryté sítě. Na opačné straně zklamala hvězda Viga Iago Aspas domácí příznivce, když míč po jeho pokutovém kopu pouze orazítkoval tyč. Zásluhu na vyrovnávací trefě měl hlavně Jonathan Bamba, protože si chytrým náběhem připsal svou premiérovou trefu v LaLize. Do šaten se nejdříve ze všech vrátil Duarte po zbytečné druhé žluté kartě. Ještě než se k němu připojili jeho spoluhráči, skórovaly oba celky znovu. Kromě kontroverzní posily Getafe Greenwooda se zapsal na listinu střelců i Larsen.

Vzácná situace nastala chvíli po změně stran. Asistent sudího si musel vyměnit role se čtvrtým rozhodčím, protože si nejspíš přivodil zranění svalového typu. Skvělý defenzivní zákrok si připsal Omar Alderete, který zachycením přihrávky zamezil téměř jisté brance z kopačky Aspase. Celta Vigo byla blízko k získání vytouženého náskoku až v 76. minutě. Nebezpečné zakončení Larsena zasvištělo kousek vedle tyčky. O několik málo minut později to byl opět Nor, kdo ohrozil bodový zisk hostů. David Soria se musel prezentovat neskutečným zákrokem proti jeho zakončení hlavou.

Celta Vigo tak opět doma nezazářila a na své konto si připsala pouze bod. Oba celky se vrátí zpět do akce 21. října. Los Celestes změří síly s Atlétikem Madrid, Azulones poté na vlastní půdě přivítají Betis.

Autor: Livesport.cz / Adam Cologna

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele