26. kolo
25.02.2024 14:00 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Iago Aspas (© AFP)

Cádiz vyrovnáním ve 100. minutě zkomplikoval řešení sestupové tajenky

Hráči Cádizu remizovali ve 26. kole LaLigy před vlastním publikem se Celtou Vigo 2:2. Domácí se mohli v případě vítězství na svého soupeře dotáhnout, jenže cestu za úspěchem jim znepříjemnil už v 11. minutě pohledným zásahem 36letý veterán Iago Aspas. Piráti sice inkasovali před hodinou hry ještě jednou, Darwin Machís však v nastaveném čase završil stíhací jízdu vyrovnávacím gólem.

Při pohledu na výkony obou týmů bylo až s podivem, že Cádiz získal jen o tři body méně než 17. Celta. Piráty srážela s přehledem nejhorší ofenziva soutěže, která za posledních osm duelů dala pouze jeden gól. Klub z Viga byl sice o poznání produktivnější, jenže doplácel na nezvládnuté těsné souboje. V aktuální sezoně prohrál celkem 13 zápasů, z toho 11 jednobrankovým rozdílem.

Domácí celek, hrající v netradičních modrých dresech asociovaných spíše se Celtou, zahájil utkání aktivněji. Nebylo mu to však nic platné, protože v 11. minutě obdržel přihrávku z levé strany Aspas a přízemním pokusem otevřel skóre. Hubené vedení hostům stačilo, a tak se ani nadále dopředu moc nehnali. S pevnou defenzivou soupeře si však příliš nevěděl rady ani Cádiz. Do té doby největší příležitost na vyrovnání měl ve 37. minutě Maximiliano Gómez, jehož hlavička těsně minula levou tyč.

Piráti se po pauze snažili o vstřelení gólu ještě usilovněji, jenže akrobatické zakončení Rubéna Alcaraze vychytal připravený Vicente Guaita. Los Celestes naopak moc možností na další zásah nepotřebovali, protože se ve vápně ocitl nikým nehlídaný 19letý Williot Swedberg a po necelé minutě pobytu na trávníku propálil Conana Ledesmu. Následně se konečně dočkal první radosti z přesné trefy na lavičce Cádizu i kouč Mauricio Pellegrino, jenž byl svědkem centru na kopačky Juanmiho, který i silou vůle dotlačil balon za brankovou čáru. Zimní posila ze saúdskoarabské ligy mohla také vyrovnat, ale proti ráně z malého vápna se postavil Guaita. Remízový zásah si tak nakonec připsal až ve 100. minutě Machís, jehož projektil z rohu vápna zaplul do šibenice.

Souboj týmů ze spodních pater tabulky tedy skončil nerozhodným výsledkem. Cádiz se v příštím kole představí 2. března na půdě Vallecana, Celta přivítá o den dříve Almeríi.

Autor: Livesport.cz / Tomáš Buda

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele