3. kolo
29.08.2022 22:00 CET
0 : 1
(0:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Koke a Antoine Griezmann (© AFP)

Cavani sledoval další porážku svého nového klubu. Atlético spasila šťastná ruka Simeoneho

Fotbalisté Valencie ve vypjatém duelu třetího kola LaLigy padli s Atlétikem Madrid 0:1. Rozhodl o tom skvělý tah Diega Simeoneho, jenž ve druhém dějství poslal do hry Antoina Griezmanna, který po pouhých dvou minutách pobytu na hřišti vstřelil vítěznou branku. Netopýři tak za tři duely dokázali vstřelit pouze jediný gól a čerstvě oznámená posila Edinson Cavani jim tedy do příštích kol určitě přijde vhod.

Zatímco Valencia musela napravovat prohru z minulého zápasu s Bilbaem, Atlético si chtělo také spravit chuť po nepovedeném domácím souboji s Villarrealem. Netopýry sice čekaly hned dva duely za sebou na vlastním stadionu, do utkání proti Rojiblancos ovšem nešli s dobrou bilancí. S tímto soupeřem nevyhráli už osm let.

V úvodu si do míče kopali především domácí fotbalisté, a tak Colchoneros zbyly na trefování pouze soupeřovy nohy. Vyhrocený vstup do utkání bolel hráče na obou stranách, nejvíce však bylo raněno srdce Yunuse Musaha, kterému rozhodčí po zhlédnutí videa neuznal fantastický gól. Chyby v rozehrávce málem využil střelou z hranice vápna Joao Félix, přední tyč ale skokem pokryl brankář Giorgi Mamardashvili. Před koncem poločasu se měl za zatáhnutí záchranné brzdy do šaten předčasně pakovat Thierry Correia, druhý zásah do utkání od videorozhodčího ale znovu upravil původní rozhodnutí. Po gólovce Álvara Moraty, ani po nůžkách Joaa Félixe se naopak nic nezměnilo.

Divočina na trávníku pokračovala taktéž ve druhém poločasu. Nepříjemných střetů přibývalo mnohem více než střel na branku, nicméně střídajícímu Griezmannovi stačil jediný pokus a pouhé dvě minuty po příchodu na hřiště s pomocí odrazu od obránce překonal Mamardashviliho. Domácí na své vedení zareagovali přepnutím do defenzivního módu a na programu bylo během značné porce minut obléhání branky Jana Oblaka. Hráči Atlétika tak byli ve svém živlu, vedení si pohlídali, a nebýt Mamardashviliho, tak se rozdíl zdvojnásobil.

Valencia tedy ve vyostřené atmosféře neuspěla a připsala si druhou porážku v sezoně. V příštím utkání vyzve 4. září fotbalisty Getafe. Atlético o den dříve zavítá na hřiště Realu Sociedad.

Autor: Livesport.cz / Antonín Loučka

Komentáře (2)

Přidat komentář
Hardwell

Nepadne výsledek 16:3

Reagovat
Hardwell

A ještě ani 9:9 a 10:11

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele