33. kolo
04.05.2023 19:30 CET
3 : 2
(1:2)

Reportáž

Bryan Gil (© AFP)

Sevilla opanovala pětigólový thriller s Espanyolem, tomu hrozí sestup

Sevilla si koledovala a Espanyol se nedal jen tak snadno přemoct, ale nakonec padl. V zápase, který orámovalo množství ofsajdů, rozhodl o třech bodech pro Sevillu Gueyé.

Espanyol potřeboval zabrat, protože poslední týdny k němu byly hodně nemilé a propadl se až na sestupové příčky. Pokud chtěl mít další šanci za záchranu, potřeboval bodovat. Proti Seville to však bylo hodně složité, jelikož i ta se ještě relativně nedávno nacházela v podobném postavení. Dokázala se z něj ovšem vyšvihnout a znovu začala získávat pevnou půdu pod nohama.

Na Espanyolu bylo vidět, že si je vědom své situace a chce okamžité zlepšení. Seville dnes nedal vůbec nic zadarmo. Přesto velmi brzy kapituloval. Po centrovaném míči se balon od hostujícího obránce smolně dostal k volnému Bryanu Gilovi. Ten využil faktu, že mu ho přihrál hostující obránce, takže mohla celá akce zdárně pokračovat. A na jeho zakončení už byl brankář Pacheco krátký. Sudí sice ještě nejdřív kontroloval u videa správnost svého rozhodnutí, nicméně VAR jeho úsudek podpořil.

Ofsajdová situace ale dostala hosty také na nohy. Jen čtyři minuty po inkasované brance se vrhli do útoku, který zakončoval po rychlé kombinaci Sergi Darder. Ten sice stál v ofsajdu a jeho trefa by neplatila, jenže VAR odhalil, že si míč do vlastní sítě srazil smolař Karim Rekik, čímž učinil nárok Espanyolu legitimní.

Dnešní utkání bylo ofsajdovými situacemi hodně poznamenané a další gól z postavení mimo hru měl na svědomí Pape Gueyé, deset minut před koncem první půle mu sudí jeho trefu neuznal. Obecně se dnes hrál hodně svižný, ofenzivní fotbal, z něhož byla důležitost výhry pro oba týmy jasně patrná. Oproti předpokladům však vyšla první půle lépe hostům. Dvě minuty před koncem totiž Javi Puado napřáhl na kraji vápna ke krásné ráně a jeho trefa zaplula mimo dosah brankáře Dmitroviće.

Sevilla první poločas nezvládla podle svých představ, takže došlo v jejím týmu na několik poločasových změn. A jejich účinek se brzy dostavil. Vinícius Souza totiž po hodině hry fauloval ve vápně soupeře a sudí Alberola nařídil pokutový kop. To je ideální disciplína pro střídajícího Lucase Ocampose, který s ní také náležitě naložil - 2:2.

Dlouho to pak vypadalo na dělbu bodů, jenže s ní se nesmířil domácí záložník Pape Gueyé. Jednu branku mu VAR odvolal, avšak o to byla jeho přesná teč z 88. minuty sladší. Byla totiž rozhodující.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele