31. kolo
27.04.2023 22:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Lucas Ocampos (© AFP)

Bilbau nebyl v duelu se Sevillou úspěch souzen. Ocampos v nastavení proměnil penaltu

Sevilla v 31. kole španělské La Ligy zaskočila domácí Athletic Bilbao, které zdolala 1:0. Domácí měli přitom ke gólovému úspěchu blíže, jelikož se jim povedlo hned dvakrát dostat balon za brankovou čáru, nicméně koncovkám Nica Williamse a posléze Gorky Guruzuety předcházela ofsajdová postavení. Vítěznou trefu však v nastaveném čase druhé půle vsítili z penalty hosté, když pevné nervy v rozhodujícím okamžiku zachoval Lucas Ocampos. Baskové tak nevyužili příležitosti bodově se dotáhnout na šestý Betis a zůstali mimo příčky zajišťující evropské poháry.

Sevilla teprve v poslední době začala zachraňovat pokaženou sezonu. Soupeř z Baskicka měl ale obrovskou motivaci vyhrát, protože po 30 kolech se nacházel pouhý bod za příčkami zajišťujícími evropské poháry. Vzájemná bilance tomu napovídala, jelikož domácí opanovali v historii rovných 50 vzájemných střetnutí na své půdě. Zamezit porážce chtěl bezpochyby ve formě hrající Youssef En Nesyri, který nedávno obstaral dvěma brankami v Evropské lize skalp Manchesteru United.

Lépe do utkání vkročili Los Leones, kteří již v osmé minutě mohli slavit úvodní trefu. Nico Williams však dlouho ze svého zářezu radost neměl, protože VAR následně odhalil jasné postavení mimo hru. Bilbao pak prožilo déjà vu, když rozhodčí po přesné hlavičce Guruzety po konzultaci s videem neuznal již druhou branku kvůli ofsajdu. Klub z Andalusie naopak zůstal v prvním dějství směrem dopředu pasivní, což dokládala nula v kolonce střel na bránu.

Krátce po začátku druhého poločasu se v hlavní roli objevil znovu domácí Nico Williams. Ten stál na konci brejkové situace, v níž se mu nicméně nepovedlo obelstít vybíhajícího gólmana Marka Dimitroviče. Los Hispalenses neměli k podobnému zakončení daleko. Hostům pomohla chybná rozehrávka baskické defenzivy, kterou vystihl střídající Bryan Gil. Následný projektil mladého forvarda ale na poslední chvíli zablokoval jeden z obránců. Necelých 43 000 diváků přitom stále sledovalo ne zrovna záživný duel, v němž bylo k vidění ofenzivních fines jako šafránu. Závěr však přinesl dramatický zvrat, jelikož sudí po obrovské chybě a následném faulu Yeraye Álvaréze odpískal pokutový kop. Ocampos zachoval chladnou hlavu, když umístil balon přízemní ranou přesně k pravé tyči, přičemž gólman směr střely neodhadl.

Sevilla tak zvítězila v Bilbau a její výkonnostní vzestup pokračuje. Další utkání Basky čeká 1. května na Mallorce. Celek z Andalusie přivítá tentýž den Gironu.

Autor: Livesport.cz / Dominik Pánek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele